ZAGREB

Određen istražni zatvor protiv braće Mamić, slijedi li potjernica i novi zahtjev za izručenjem iz BiH

Istraga u ovom slučaju je pokrenuta nakon što je Zdravko Mamić tužiocima dostavio navodne dokaze protiv sudaca osječkog Županijskog suda

Zdravko i Zoran Mamić. Agencije

Fu. M.

23.6.2021

Županijski sud u Zagrebu danas je odredio istražni zatvor za Zdravka i Zorana Mamića čime se otvara nova mogućnost za traženje njihovog izručenja iz BiH, gdje su se sklonili od izvršenja zatvorskih kazni na koje su obojica osuđeni.

Vanraspravno vijeće Županijskog suda ukinulo je u ponedjeljak prethodnu odluku suca istrage koji je za Zdravka i Zorana Mamića odbio odrediti istražni zatvor te se na Županijskom sudu u srijedu ponovno odlučivalo o tome.

Kao što je poznato, određivanje istražnog zatvora protiv braće Mamić nužan je preduvjet za raspisivanje nove potjernice te za traženjem izručenja sukladno odredbama sporazuma između Hrvatske i BiH koji je stupio na snagu 2014. godine.

Istraga u ovom slučaju je pokrenuta nakon što je Zdravko Mamić tužiocima dostavio navodne dokaze protiv sudaca osječkog Županijskog suda koje je prozvao da su od njega primili mito, prenosi RTL.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.