ZAGREB

Velika akcija policije i USKOK-a: Uhapšeni i direktor HRT-a, Bandićev vozač te "kralj Adventa"

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o sumnjama u krivična djela počinjena u vrijeme bivše gradske uprave, koncem prošle i u prvoj polovini ove godine

Bačić: Direktor HRT-a. HRT

A. J.

30.6.2021

U toku je nova velika akcija policije i USKOK-a, javlja Jutarnji list. Policija je rano jutros pod rukovođenjem USKOK-a "pokucala" na vrata više osoba na području Zagreba.


Navodno se radi o sumnji u počinjenje koruptivnih krivičnih djela i to mahom vezanih za poslove zagrebačke gradske uprave.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o sumnjama u krivična djela počinjena u vrijeme bivše gradske uprave, koncem prošle i u prvoj polovini ove godine.

Među uhapšenima je navodno nekoliko poznatih osoba, a jedna od njih je i direktor HRT-a Kazimir Bačić.

Policija je jutros došla u pretres njegovog doma na zagrebačkom Tuškancu, a za sada nema službenih informacija za što ga se konkretno tereti.

Međutim, neslužbeno se spominje njegov odnos s vlasnikom bivše tvornice TEŽ Milanom Lončarićem i njegovim građevinskim projektom "Vrtovi svjetla" na lokaciji bivše tvornice. Navodno je priveden i Lončarić.

Portal Index javlja kako su uhapšeni Zdravko Krajina, vozač bivšeg gradonačelnika Zagreba Milana Bandića te takozvani kralj Adventa Denis Mohenski, službenica gradskog ureda za prostorno uređenje Jelena Čeklić, pročelnica stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić i Vladimir Džajo.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević kratko je poručio da nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija te da će se i dalje zalagati za trasparentnost rada Gradske uprave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.