PULA

Smijenjen dekan Medicinskog fakulteta nakon izmišljenih izjava o vakcinisanju

Smjenu Pavelića potvrdio je i rektor Sveučilišta u Puli dr. Alfio Barbieri, koji je kazao i da je do toga došlo zbog posljednjih u nizu istupa dr. Pavelića u kojem se protivi cijepljenju protiv COVID-a 19

Pavelić: Na okruglom stolu govorio o prikrivanju komplikacija. Screenshot

A. J.

30.6.2021

Nakon kontroverznih izjava protiv vakcinisanja, smijenjen je dekan Medicinskog fakulteta u Puli Krešimir Pavelić.

On je na okruglom stolu govorio o prikrivanju komplikacija od cjepiva protiv koronavirusa.

Na njegovu izjavu jučer je reagirao i istarski župan Boris Miletić, poručivši da su Pavelićeve izjave ''izrazito opasne i štetne te apsolutno neprihvatljive''.

Smjenu Pavelića potvrdio je i rektor Sveučilišta u Puli dr. Alfio Barbieri, koji je kazao i da je do toga došlo zbog posljednjih u nizu istupa dr. Pavelića u kojem se protivi cijepljenju protiv COVID-a 19.

- Da, možemo reći da smo tu odluku donijeli zbog njegovih istupa mada ja nisam stručnjak u tom znanstvenom području - rekao je dr. Barbieri za Slobodnu Dalmaciju.

Na okruglom stolu stranke Promijenimo Hrvatsku Pavelić je rekao da se prikrivaju komplikacije koje nastaju zbog cijepljenja.

- 'Problemi su sa znanstvenog i medicinskog stajališta zastrašujući. Na današnji dan Pfizerova cjepiva su, po službenim podacima, polučila 223.600 registriranih i priznatih slučajeva komplikacija, od onih lokaliziranih na mjestu uboda pa sve do ozbiljnih, sistemskih. Europska medicinska agencija na dan 10. svibnja spominje 10.000 smrtnih slučajeva i preko 400.000 štetnih posljedica cijepljenja -, komentirao je te dodao da cijepljene osobe ''nose i šire nove mutacije koronavirusa''.

Ipak, nije htio dalje govoriti je, kaže, nema dovoljno znanstvenih informacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.