HRVATSKA

Spaljeno 505 kilograma kokaina zaplijenjenog u luci Ploče

Krajem marta Dubrovačko-neretvanska policija je zapljenila pola tone kokaina koji je bio skriven u konstrukciji kontejnera

MUP RH: Došlo morem, a otišlo u zrak. MUP RH

L. M.

15.7.2021

MUP Republike Hrvatske objavio da je danas spaljeno 505 kilograma kokaina koji je krajem ožujka zaplijenjen u luci Ploče.

- Došlo morem, a otišlo u zrak: Danas je spaljeno 505 kilograma kokaina, vrijednosti 57 milijuna eura, koji je u travnju ove godine zaplijenjen u akciji policije i carine u Pločama. Događaj je osiguravala interventna policija - napisao je MUP na Twitteru.


Konstrukcija kontejnera

Podsjetimo, krajem marta u luci Ploče Dubrovačko-neretvanska policija je zapljenila pola tone kokaina koji je bio skriven u konstrukciji kontejnera.

Tada je objavljeno da je zaplijenjeno 575 kilograma kokaina, koji je brodom stigao iz Južne Amerike, a ti podaci se ne slažu sa današnjim.

Korisnici Twittera su u komentarima pitali šta je sa razlikom, no iz MUP-a su kratko odgovorili da se radi o razlici između neto i bruto iznosa.

- Spaljuje se čista materija, mjerena preciznim vagama nakon uklanjanja svih pakiranja, slojeva omota i materijala koji nisu droga. Gubitak kilaže je uobičajen. Što je više pakiranja i slojeva, te dodatnih materijala koji nije droga to je veći gubitak kilaže. Bilo je više od 100 paketa - naveli su iz MUP-a RH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.