HRVATSKA

Buknuo veliki požar kod Trogira, sumnja se da je podmetnut

Splitsko-dalmatinska policija u vezu sa ovim događajem dovodi jednu osobu

Situacija ni blizu nije pod kontrolom. 24sata

M. B.

15.7.2021

Novi požar buknuo je u zaleđu Marine pored Trogira u popodnevnim satima, a prema prvim informacijama, radi se o velikom požaru koji je registrovan oko 16 sati, ali nije jasno koliku površinu je zahvatila vatra. U pomoć vatrogascima stigli su i kanaderi.

- Situacija ni blizu nije pod kontrolom. Požar se širi, a situaciju pogoršava snažan zapadni vjetar. Podignute su sve vatrogasne snage s područja Trogira i Kaštela. Prema mjestu požara upućena su dva kanadera - rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević za Dalmaciju Danas.

Na terenu je 57 vatrogasaca s 13 vozila. U gašenju pomažu dva kanadera i jedan airtractor.

Splitsko-dalmatinska policija u vezu sa ovim događajem dovodi jednu osobu, ali još uvijek nije potvrđeno da je požar namjerno izazvan.

- Vezano uz događaj požara koji je izbio danas oko 15:35 na trogirskom području, na predjelu Vinovac, i koji se još gasi, policijski službenici u vezu s događajem dovode jednu osobu a kriminalističko istraživanje je u toku - javili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Požar se širi na obližnjem brdu, a gori nisko rastinje, kao i dio šume. Za sada nema informacija da su ugrožene kuće koje se nalaze u blizini požara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.