POGINULO 10 OSOBA

Na Kosovu sutra Dan žalosti zbog nesreće u Slavonskom Brodu

Kosovski premijer Albin Kurti je s nekoliko ministara krenuo prema Hrvatskoj kako bi posjetio stradale

Nesreća se dogodila u Slavonskom Brodu. Agencije

Fu. M.

25.7.2021

Vijest o strašnoj saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na autocesti kod Slavonskog Broda i u kojoj je poginulo deset osoba među kojima i jedan od vozača autobusa koji je sletio s ceste, snažno je odjeknula i na Kosovu odakle su, prema dosadašnjim informacijama, svi putnici, a i sama prijevoznička kompanija registrirana je na Kosovu.

Kosovski premijer Albin Kurti je s nekoliko ministara krenuo prema Hrvatskoj kako bi posjetio stradale u saobraćajnoj nesreći.

U saopćenju Vlade Kosova se kaže da sarađuju s Hrvatskom vladom i svim službama, u stalnoj su komunikaciji i s porodicama stradalih te da će svi učiniti maksimalne napore kako bi pomogli povrijeđenima.

Kurtija će u Slavonskom Bordu dočekati premijer Hrvatske Andrej Plenković te će zajedno obići stradale putnike u tamošnjoj bolnici.

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani je proglasila 26. jula Danom žalosti na Kosovu u spomen žrtvama nesreće kod Slavonskog Broda.

Osmani se nalazila u Tokiju gdje je pratila svečano otvaranje Olimpijskih igara. Zbog nesreće je prekinula tu posjetu i vraća se na Kosovo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.