HRVATSKA

Širi se status vozača autobusa: Od svih tih vaših molbi i pitanja nas boli želudac

Objavu je u kratkom roku podijelilo preko hiljadu ljudi, a dobio je i brojne komentare podrške

Fu. M.

Sa nesreće u Slavonskom Brodu

Foto: Agencije


Ivan Kaspret, vozač autobusa iz Zagreba, komentirao je na Facebook tragediju kod Slavonskog Broda na autocesti A3, u kojoj je u nedjelju poginulo 10, a povrijeđeno 45 ljudi.

Objavu je u kratkom roku podijelilo preko hiljadu ljudi, a dobio je i brojne komentare podrške, prenosi Index.hr.

- Godišnje radim oko 140.000 km s autobusima pa se osjećam pozvano nešto reći na ovu temu… sjetite se svi koliko puta ste potrubili autobusu jer vam smeta!? Koliko puta ste blicali na autoputu autobusu jer vam smeta!?

Koliko puta ste se kao putnik žalili na klimu!? Koliko puta ste se žalili na glasnoću radija!? Koliko puta ste prigovarali vozaču zašto ne vozi brže da dođete na odredište prije!? Koliko puta niste htjeli ni poslušati da vozač ima zakonsko radno vrijeme i pauzu!? Koliko puta ste pri povratu s izleta molili vozača da stane 'tu na kratko samo da iskočite iz autobusa'!?

Od svih tih vaših molbi i pitanja nas boli želudac. Boli nas želudac jer ako vam udovoljimo krivi smo, ako ne udovoljimo - ne valjamo… Dragi moji prijatelji, sutra sam možda ja na ovakvim fotografijama! Možda je neki moj kolega… i zato shvatite da je to 'kruh sa sedam kora'! Ni ova priča kao ni mnoge do sada nisu crno-bijele!Taj vozač je želio doći doma, donijeti obitelji kruh, zagrliti obitelj, naspavati se i opet otići na put… njegov odabir nije bio da bude umoran, njegov odabir nije bio da ubije autobus ljudi… to je bio njegov posao i desilo se! Nemojmo ga razapinjati jer nismo ni one 'tatine sinove' koji su novim bijesnim automobilima ubili mnoge! A to nije ista kategorija ljudi niti prekršaja - objavio je Kaspret na Facebooku.

NA VRH

Podijeli članak na