EVO KOLIKE SU KAZNE

U Istri odlučili stati ukraj turistima koji ostavljaju peškire na plaži

Na našoj destinaciji trenutno boravi 32 tisuće gostiju i sad zamislite da svaki gost koji je tu rezervira sebi mjesto na plaži, kaže Crnobori

Akciju sakupljanja peškira provode tri komunalna redara. Ilustracija

A. J.

8.8.2021

U Medulinu su odlučili stati na kraj turistima koji ostavljaju peškire i ležaljke na plaži kako bi si sačuvali mjesto, javlja RTL.


Općinski redari, naime, svakog jutra sve peškire i ležaljke s plaže odnose u općinsko skladište, a ako ih neko želi nazad, mora platiti 500 kuna (oko 130 KM), odnosno 250 kuna na licu mjesta.


- Na našoj destinaciji trenutno boravi 32 tisuće gostiju i sad zamislite da svaki gost koji je tu rezervira sebi mjesto na plaži - kaže direktor TZ-a općine Medulin Enco Crnobori.

Akciju sakupljanja peškira provode tri komunalna redara, a “ulovom” s dvije manje plaže napune cijeli automobil.

- Pa ljudi su uobičajeno bijesni, ali na kraju se svi smire jer shvate da su prekršili zakon. Ono što je uobičajeno i obavezno, plate kaznu - govori komunalno-prometni redar općine Medulin Armin Grabar.

Ipak, ne vrijede ista pravila za sve plaže. Kontrole su najstrožije na prirodnim plažama i javnim površinama.

- Trenutno se vrši kontrola na prirodnim plažama koje nisu pod koncesijskim odobrenjima jer plaže koje su pod koncesijskim odobrenjima tu korisnici istih sami provode red i brinu se o plažama - kaže načelnik općine Medulin Ivan Kirac.

Dovoljno je, kažu u općini, da prođu jednom ili dvaput da se stanje popravi – bar do iduće smjene gostiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.