PLOVEĆI LUKSUZ

U Šibenik uplovila jahta vlasnika Tottenhama, vrijedna 156 milona dolara

Aviva je 2018. godine bila najveća jahta koju su izgradili njemački proizvođači i prva koja je imala zatvoreno tenisko igralište u punoj veličini

Fu. M.

Jedinstvena superjahta Aviva

Foto: Šibenski


U Šibenik je danas uplovila luksuzna, 98 metara duga jahta na kojoj, ako je vjerovati britanskim medijima, živi i radi, putujući po svijetu, 83-godišnji Džo Luis (Joe Lewis).

Džo Luis, investitor i jedan od vlasnika engleskog nogometnog kluba Tottenham Hotspur, težak je gotovo 5 milijardi dolara, a poznat je i po svom raskošnom načinu života.

Jedinstvena superjahta Aviva, vrijedna 156 miliona dolara, osim zatvorenog teniskog terena, također ima kupalište koje se otvara prema moru, a na njoj se može luksuzno smjestiti do 16 gostiju te čak 25 članova posade, piše Šibenski.

  • Jahta uplovila u Šibenik

    Jahta uplovila u Šibenik

    Foto: Šibenski


Aviva je 2018. godine bila najveća jahta koju su izgradili njemački proizvođači i prva koja je imala zatvoreno tenisko igralište u punoj veličini.

Ovo je čak četvrta jahta koju je pod istim imenom Lewis naručio i sve su napravljene imajući na umu Luisovu ljubav prema sportu.

Zadnja Aviva u Lewisovom nizu superluksuznih jahta nosi oznaku "Nije za iznajmljivanje!", vidljivo je na stranicama agencija za bogataše. Ni za koju cijenu Lewis zasad ne ustupa svoj plutajući dom i ured nekom drugom.

Izgleda da je Luis odabrao Dalmaciju kao destinaciju za ljetovanje jer je prethodno viđen u Splitu i Primoštenu. Doduše, zanima ga cijela obala Jadrana, budući da je u julu Aviva viđena u Crnoj Gori, a potom i u dubrovačkom Gružu.

Više o temi Šibenik

VATROGASCI NA TERENU
Veliki požar kod Šibenika, gori nisko rastinje
NA VRH

Podijeli članak na