LIDER HDZ-A HRVATSKE

Plenković: Nećemo nikoga tražiti da bi "podebljali" parlamentarnu većinu

Niko od političara iz HDZ-a niti u jednom jedinom trenutku, usput niti između redaka, nije rekao da će razgovarati s nekim, rekao je Plenković

Andrej Plenković. Agencije

Piše: Fu. M.

6.9.2021

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da HDZ neće nikoga "tražiti i dozivati" kako bi "podebljali" parlamentarnu većinu, a temu "žetončića" nazvao je uvredljivom i za njegovu stranku i za saborske zastupnike.

- Nikakva nevidljiva ruka nije destabilizirala Domovinski pokret ili dovela praktički do raspada SDP-a, to su problemi koji oni imaju sami sa sobom. Tema žetončića je uvredljiva za nas i za saborske zastupnike. Ako neko svojom voljom kaže da bi podržao zakon i budžet, to je nešto sasvim drugo, da ćemo mi nekoga ići tražiti i dozivati, to se ne događa - rekao je Plenković na upit o mogućem povećanju parlamentarne većine.

Kazao je i da su temu "žetončića" nametnuli akteri, komentatori, političari i mediji van HDZ-a.

- Niko od političara iz HDZ-a niti u jednom jedinom trenutku, usput niti između redaka, nije rekao da će razgovarati s nekim ne bi li povećao parlamentarnu većinu - istaknuo je Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ.

Podsjetio je da je prije formiranja Vlade pozvao sve stranke u Banske dvore na razgovor i da su ga svi odbili.

- Ja ih dva puta zvati neću - dodao je Plenković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.