PREDSJEDNIK HRVATSKE

Zoran Milanović ponovo o BiH: Moje riječi bit će suvišne kad Hrvati budu jednakopravni

Odgovorio je i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću

E. H. / Index.hr

Milanović: Teška je situacija

Foto: Arhiv


Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je danas u Varaždinu da će njegove izjave poput one da je on predsjednik i Hrvata koji ne žive u Hrvatskoj biti „potpuno ili donekle suvišne“ kad Hrvati budu sami mogli birati svog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

Teška je situacija

- Teška je situacija u kojoj ja moram reći da sam predsjednik i Hrvata koji ne žive u Hrvatskoj, a imaju pravo glasa jer su hrvatski državljani. I ne samo Hrvati, ima u BiH i Bošnjaka i Srba koji imaju hrvatsko državljanstvo. Možda glasaju, možda ne glasaju. Dakle, kada Hrvatima bude omogućeno da jednakopravno kao i druga dva konstitutivna naroda sami biraju svog predstavnika ili predstavnicu u Sarajevu, onda će i te moje riječi biti potpuno ili donekle suvišne – poručio je Milanović.

Odgovor Komšiću

Naime, na ovaj način Milanović je odgovorio predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću koji je rekao kako je Milanović izjavom da je i on predsjednik svih hrvatskih državljana u BiH, a da to Komšić nije, nadišao i srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

- Ako želite potjerati Hrvate iz BiH ili BiH otuđiti od njih, onda ćete im uzimati ta temeljna ustavna prava i istovremeno optuživati one koji se samo bore za temeljni kućni red da su rušitelji i upoređivati ih s ratnim huškačima – kazao je Milanović.

Više o temi Zoran Milanović

NA VRH

Podijeli članak na