ISTRAGA U TOKU

Zbog snimaka nasilja nad migrantima hrvatska policija oformila radnu grupu

Mediji su ranije objavili snimak na kojima muškarci s fantomkama na glavi tjeraju migrante iz Hrvatske preko rukavca rijeke Korane

Fu. M.

Policija tjerala migrante u BiH

Foto: Agencije


Načelnik uprave za hrvatsku granicu Zoran Ničeno potvrdio je u srijedu navečer da je Ravnateljstvo policije oformilo radnu grupu koja će “otići na teren” nakon objave snimki na kojoj maskirane osobe udaraju migrante i iz Hrvatske ih tjeraju u BiH.

Mediji su ranije objavili snimak na kojima muškarci s fantomkama na glavi tjeraju migrante iz Hrvatske preko rukavca rijeke Korane, udarajući ih palicama kakve imaju pripadnici interventne policije, a neki nose i podjakne nalik na dio uniforme te jedinice.

Navodi se da je riječ o snimkama iz juna napravljenim za vrijeme osmomjesečnog novinarskog istraživanja u kojem je RTL-ova ekipa sudjelovala s kolegama iz istraživačke novinarske mreže Lighthouse Reports iz Nizozemske, švicarskog SRF Rundschaua, njemačkog ARD Studia Beč, ARD Monitora, francuskog Liberationa, nizozemskog Pointera, Novosti i der Spiegela.

Snimke i priča o nasilju nad migrantima u srijedu su objavljeni u više zemalja, a donose svjedočanstva migranata, medicinskog osoblja, istraživača, analitičara.

Više o:

Hrvatska Migranti BiH
NA VRH

Podijeli članak na