HRVATSKA

Plenković o Milanoviću: Nismo mi u ratu, politika nije nekakav balet

Ako vas netko pljuje, gadi, govori najgore stvari, nećete šutjeti, rekao je Plenković

Plenković ponovo komentirao poteze Milanovića. Agencije

Fu. M.

6.11.2021

Hrvatski premijer Andrej Plenković, prilikom danasšnje posjete KB Dubrava, komentirao je i posljednja prepiranja s predsjednikom države Zoranom Milanovićem.

 Kazao je da, otkako je on premijer, donose se dobre odluke kada je u pitanju vojska.

Plenković je rekao da je smjena ministra Banožića smiješna.

- Kakva smjena? To su smiješne teze. Pa ne odlučuje on (Milanović) o ministrima. O ministrima u Vladi odlučujem ja i Sabor koji im je dao povjerenje. Čitam i gotovo da ne vjerujem što su ljudi u stanju mudro analizirati kakav sam ja, ja još nijednu istinu nisam pročitao - kazao je.

Istakao je i da bez obzira na sve nije u "ratu" sa Miloanovićem. 

- Nismo mi u ratu. Pogledajte malo kako se tko ponaša. Ako vas netko vrijeđa, pljuje, omalovažava, kao što je ministra, u redu je da se odgovori. Nije politika nekakav balet. Ako vas netko pljuje, gadi, govori najgore stvari, nećete šutjeti. Političari nisu tu da šute, nego da govore, neki govore kao ovaj malo prije spomenuti (Hasanbegović), a neki govore ono što trebamo. Možemo mi biti u retorici gori od njega, ali nećemo. Želimo biti kulturniji. Nismo imali ovakve situacije prije nego je postao predsjednik. Kužite tu temeljnu razliku, ovog nije bilo dok on nije bio predsjednik - rekao je Plenković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.