POLICIJA JE ISPITALA

Ispovijest Maje iz Splita: Žao mi je što se Mateju nisam javila, nije istina da sam nestala

Prošla sam poligraf, predala svoj mobitel, dala uvid u svoj automobil, spremna sam krv i kosu dati, sve samo da skinem ljagu sa svog imena, kaže ova Splićanka

Splićanka Maja S.. TV Prva

E. Ma.

19.1.2022

Misteriozna Splićanka Maja S. koju je nestali mladić Matej Periš zadnju kontaktirao u noći nestanka rekla je za srbijansku emisiju Exploziv na TV Prva da se kaje što se nije javila kada ju je Matej nazvao te da je prošla poligraf, a svoj mobitel dala policiji. 

Iako je prvo bilo navoda da se na poziv javila te da Periša nije čula od buke, Splićanka je objasnila i pokazala kako je od njega imala propušten poziv u 22.39 sati. Vjeruje se da je upravo ona posljednja osoba koju je nestali Matej kontaktirao u noći nestanka.

- Najviše me bole te laži što pišu, samo zamagljuju pravu istinu. To me najviše i boli. Beograd je pokriven kamerama, zna se gdje sam bila, prošla sam poligraf, predala svoj mobitel, dala uvid u svoj automobil, spremna sam krv i kosu dati, sve samo da skinem ljagu sa svog imena - rekla je Maja S. koja poznaje dobro Beograd s obzirom da tamo često izlazi.


Kajem se, to mi je najveća muka

Kaje se što se te večeri nije javila Mateju na mobitel kada ju je zvao.

- Normalno da se kajem, to mi je najveća muka od svega jer smatram, da me je možda obavijestio da dolazi u Beograd, ja bih im rekla gdje da idu i što da rade - rekla je Maja S.

- Imam 31 godinu, ja sam prijateljica Mateja Periša. Moja mama je bila njemu učiteljica, moj brat mu je prijatelj... Došla sam ovdje danas jer ne želim da se krijem i nije istina da sam nestala, izbrisala sam društvene mreže zbog prijetnji koje su mi slale. U 21. stoljeću zar ljudi mogu pomisliti da policija nije vidjela moje kontakte? Maksimalno surađujem i javljam svaku moguću informaciju, prošla sam i poligraf - objasnila je prijateljica nestalog Mateja Periša.

Ona kaže da je u Beograd došla 27. decembra navečer te se smjestila kod prijateljice.

- Stigla sam kod prijateljice kući, gdje sam bila smještena. Međutim 28. je moja prijateljica došla u Beograd sa drugom prijateljicom i bila je prilika da se vidimo. Znala je da sam loše, ali smo otišli u Buda bar na večeru. Nakon toga, dobila sam temperaturu i vratila sam se kod prijateljice i tek 30. prosinca mi je prijateljica Teodora rekla da me vodi u jedan restoran. Dođemo tamo, taman pred ulazak u restoran zvoni mi telefon. Rekla sam, stani da parkiram pa ću u restoranu. Ulazim unutra, spajam se na WIFI i vidim da mi je Matej poslao poruku putem Instagrama. Onda sam vidjela propušten poziv - kaže Maja S.

Ona je, kaže, sa društvom bila u restoranu i Periš ju je pozvao da je pita gdje da idu.


Ponovno ispitali prijatelje

- Odgovorila sam mu na Instagramu, pitala sam ga tko je došao u Beograd. Međutim, Matej mi nikada nije odgovorio. Ja sam mu opet poslala poruku da ga pitam gdje je, da mu kažem da ga traže i da se javi. Meni nije bilo u glavi da je ovo sve ovako. Tek kada je prošao 1. siječanj vidim da je jako ozbiljna situacija. Kad me policija kontaktirala, vidjela sam koliko je ozbiljno - kaže Maja.

Već se dvadeset dana traga za nestalim Splićaninom Matejom Perišom. MUP Srbije rekonstruirao je rutu kojom se Matej kretao te noći, a na posljednjoj snimci nadzorne kamere spustio se u Savu odakle mu se gubi svaki trag.

Hrvatska policija ponovno je ispitala Matejeve prijatelje s kojima je bio u Beogradu, u klubu Gotik. Identificirali su i ekipu iz Zadra koji su bili u klubu te noći.

Video ispovijesti pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.