SABORSKI ZASTUPNIK

Zekanović o Milanoviću: On je patološki lažljivac ili ima problem s ovisnošću

On je i sam priznao da je svojevremeno konzumirao drogu, nisam to izmislio, priznao je da pušio travu, rekao je Zekanović o Milanoviću

Hrvoje Zekanović: Milanović je patološki lažov. N1

S. S. / N1

3.5.2022

Saborski zastupnik u Hrvatskoj Hrvoje Zekanović gostovao je u Pressingu N1 gdje je govorio o brojnim temama.

Performans Hrvoja Zekanovića u Saboru prošle sedmice s "bijelim prahom kojeg je pronašao na Pantovčaku" postavio je pitanje gdje je granica između političkog aktivizma i cirkusa... Je li to posao zastupnika?

- Nažalost danas u medije nećete doći da sam održao govor koji ne bi privukao pažnju novinara. Novinari odgajaju političare tako da mi proizvodimo sadržaje koje ćete vi prenijeti. Imao sam hiljade spremnih rasprava u Saboru koje su prošle nezapaženo. Najveći stand up komičari su populističke stranke, prije je to bio Živi zid, a danas je to Most. Ne postoji rekvizit koji Bulj i kolege nisu donijeli, ali ih se ne naziva performerima jer je njihovo ponašanje usmjereno prema rušenju HDZ-a. Ako je moj performans okrenut prema najvećem krtičaru vladajuće većine, a to je Milanović, onda me se naziva performerom i stand up komičarom - rekao je Zekanović.

"Stalo mi je da mu bude dobro"

Na pitanje odakle mu ideja da predsjednik države konzumira kokain, odgovorio je:

- Predsjednik države je zadnjih desetak dana više puta izgovorio rečenicu – Zekanović radi za keš, lopov je, dobio je vašu lovu od Plenkovića, pozivam DORH da to istraži, radi s arapskim investitorima... To su ozbiljne optužbe. Što radi Zlata Hrvoj-Šipek? Je li kontaktirala i pitala za osnovane sumnje da je Plenković donio keš Hrvoju Zekanoviću? To bih napravio da sam državni advokat. Koji Arap? Ne znam što je tom čovjeku. On može imati čudnovat karakter. Izgledao mi je normalno. Ljudi nenormalno izgledaju kad konzumiraju drogu. On je i sam priznao da je svojevremeno konzumirao drogu, nisam to izmislio. Priznao je da pušio travu. Ne treba to relativizirati. Njegovo ponašanje ponekad mogu opravdati samo nekakvim... Nadam se da je to problem, postoje komune - rekao je Zekanović.

Govoreći o tome kako prepoznaje drogiranog čovjeka rekao je:

- Pročitao sam simptome drogiranog čovjeka. Po svemu odgovara tome. Nisam doktor, ali stalo mi je da mu bude dobro. Nisam nijednom rekao da je to kokain. Nemam dokaz - poručio je.

Napravljen je uviđaj

Sam, kaže, nikad nije probao droge: "Da i jesam, ne bih odgovorio potvrdno jer je to kontraproduktivno. Naravno da nisam. Čovjek je patološki lažljivac ili ima problem s ovisnošću."

Otkrio je i da ga je nakon toga kontaktirala policija: "Da. Napravili su uviđaj. Nisam im dao vrećicu jer je završila u palačinkama."

Govoreći o HDZ-u koji se ne trudi pridobiti ga u redove vladajuće većine i komentirajući je li on zlatna rezerva, rekao je:

- Kad nešto odgovara HDZ-u, iako nemam ništa s njima, onda će mediji tu osobu koja je problem za kritičare HDZ-a pokušati kompromitirati. Pa što i da se sutra upišem u HDZ? Nisam član i ne namjeravam poslati. Ja sam u opoziciji - naveo je.

Potom je dodao: "Što se tiče Plenkovićevog ljevičarstva, pokušavao sam mu dokazati da sam ja izvorni HDZ-ovac u kontekstu trivijalne Istanbulske konvencije. I Plenković, i Milanović, svi moramo više razmišljati u okviru Hrvatske, a ne EU-a. Nismo svi isti. Ne slažem se sa svim potezima Plenkovića oko EU-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.