SLUČAJ POTRESAO REGION

Slovenski ljekari odobrili prekid trudnoće Mireli Čavajdi

Mirela će do zadnjeg trenutka čekati u Hrvatskoj rezultate drugostupanjske komisije

Mirela Čavajda će do zadnjeg trenutka čekati u Hrvatskoj rezultate drugostupanjske komisije. Index

A. Č. / Index.hr

10.5.2022

Advokatica Mirele Čavajde potvrdila je za Index.hr da su dobili i službenu obavijest iz Slovenije u kojoj stoji da je slovenski konzilij odobrio Mireli Čavajdi prekid trudnoće.

No, kako je advokatica Vanja Jurić i najavila, Mirela će do zadnjeg trenutka čekati u Hrvatskoj rezultate drugostupanjske komisije.

Podsjetimo, Hrvatsku potresa slučaj trudnice Mirele Čavajde, koja je u emotivnom istupu za Index ispričala kako su joj liječnici u Zagrebu odbili izvršiti prekid trudnoće u 26. sedmici uprkos tome što beba ima golem tumor, zbog kojeg će ili umrijeti ili živjeti kao biljka.


Drugostupanjska komisija, u slučaju Mirele Čavajde, trebala bi se do petka očitovati o prigovorima na odbijanje prekida njezine trudnoće zbog malformacije ploda, rekla je njezina advokatica.

Kaže da su prošlog petka podneseni svi prigovori na rješenja prvostupanjskih komisija u četiri zagrebačke bolnice, a rok je osam dana da se očituje drugostupanjska komisija koja će odlučiti može li se prekid trudnoće u šestom mjesecu, u slučaju Mirele Čavajde, obaviti u Hrvatskoj.


Odbije li Čavajdu i drugostupanjsko etičko povjerenstvo u Hrvatskoj, ne postoji nikakva pravna dilema da se problem može riješiti u Sloveniji, poručuje odvjetnica Mirele Čavajde.

Ako se stvari nastave razvijati ovim tijekom kojim su se razvijale do sada, cijeli će slučaj imati pravni i sudski epilog, rekla je prije par dana odvjetnica koja nije željela ulaziti u detalja daljnjih koraka, ističući da im to u ovom trenutku nije prioritet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.