SNIMANJE SERIJE

Žestoka pucnjava ispred pulske Arene uznemirila prolaznike, ljudi u panici počeli bježati

Akcijske scene snimaju se u centru grada i ispred pulske Arene, a zbog pucnjava koje odjekuju gradom brojni prolaznici koji nisu znali da je riječ o snimanju serije zabrinuto su počeli bježati iz kafića

Snimanje serije uznemiralo građane Pule. SCREENSHOT: VEČERNJI.HR

S. S. / Večernji.hr

11.5.2022

U Puli je ove sedmice počelo snimanje serije "FBI: International" iza koje stoje Dik Volf (Dick Wolf) i Derek Has (Haas). Dik Volf, između ostalog, poznat je i po slavnoj seriji Zakon i red, kao i nizu drugih ostvarenja, a FBI International nastavak je franšize o FBI-u, u kojem se tematiziraju akcije izvan Sjedinjenih Američkih Država, piše Večernji.hr.

Akcijske scene snimaju se u centru grada i ispred pulske Arene, a zbog pucnjava koje odjekuju gradom brojni prolaznici koji nisu znali da je riječ o snimanju serije zabrinuto su počeli bježati iz kafića. Radnja serije odvija se upravo u Puli, u kojoj se i snima, a glavne uloge imaju Luk Klajntenk (Luke Kleintank), Heida Rid (Reed), Karter Redvud (Carter Redwood), Vanesa Vidoto (Vanessa Vidotto) i Aleksandra Pol (Alexandra Paul), koje će gledatelji imati priliku vidjeti u ulogama elitnih FBI agenata.

U seriji je angažovano i više od 300 lokalnih statista koji su morali proći kasting, odnosno audiciju, koja je već prvog dana izazvala veliki interes. Inače, američka krimi-serija, koja je spin off serije "FBI", trebala bi krenuti s emitiranjem krajem septembra ove godine, no još ne znamo koja će je od televizijskih kuća otkupiti. Serija trenutačno ima prosječnu ocjenu 6.3/10 na Internet Movie Databaseu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.