SLUČAJ MIRELE ČAVAJDE

Zastupnik u Hrvatskom saboru: Od doktora se traži da ubiju nerođenu bebu

Miletić je uporedio ovo sa tjeranjem na uzimanje puške u ruke

Marin Miletić: Od doktora se traži da ubiju nerođenu bebu. FACEBOOK

S. S.

12.5.2022

Zastupnik u Hrvatskom saboru Marin Miletić (MOST) oglasio se na Facebooku o slučaju Mirele Čavajde, te poručio da se od doktora traži da ubije nerođenu bebu.

- Žalosno je gledati toliko bjesnila i mržnje u našem društvu koju je izazvala bolesna beba od sedam mjeseci u majčinoj utrobi. Kada bi čovjek očekivao da bi se cijelo društvo trebalo ujediniti u svakom obliku pomoći majci, u pokušaju liječenja male bebice od sedam mjeseci - mi smo svjedoci teških riječi, napada i osuda, nerazumijevanja. Toliko nam nedostaje empatije prema onom drugom i drugačijem pa i u ovakvim najzahtjevnijim bolnim i moralno vrlo složenim i teškim životnim situacijama - naveo je Miletić.

Nove podjele

Kazao je da mu se čini da empatije ne nedostaje samo s jedne strane. 

- Kao da se neki tako ugodno osjećaju u svojim rovovima pucajući po onim drugima. I to je isto zastrašujuće. Dok ne skupimo snage i ne pronađemo ljubavi - krenuti ususret jedni prema drugima, iza nas neće ostati ništa dobro i korisno. Samo nove podjele, nove rane i nove žalosti. Pod velikim pritiskom su i doktori od kojih se traži ubojstvo nerođene bebe. U ratu imamo mogućnost iskoristiti priziv savjesti i ne uzeti pušku u svoju ruku da bismo ubili drugog čovjeka - rekao je Miletić.

"Zašto im oduzimati pravo na to"

Kaže da "ako doktori ne žele učiniti nešto tako grozno i ne žele trpiti potom u sebi teške posljedice, a Parlamentarna skupština Vijeća Europe od 2010. garantira pravo priziva savjesti svim ljudima, zašto im oduzimati to pravo, zašto im silom guraju pušku u ruke?" 

- Zar je doktor robot bez savjesti i emocija? Zar je zakon sila koja uništava čovjeka? I još ovo jako važno, govorio sam mnogo puta: oni koji misle da su Isusovi, moraju svako svoje djelo, misli i riječi prožeti - ljubavlju. Ako nema ljubavi i milosrđa, i za majku i za dijete, nema tu kršćanstva. Neka nam se Gospodin smiluje svima. Trebat će nam - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.