SLUČAJ POTRESAO REGION

Koji su daljnji koraci zbog propusta u slučaju Mirele Čavajde?

Daljnji konkretni koraci zdravstvene inspekcije uključuju podnošenje optužnog prijedloga prekršajnom sudu, a o prekršajnoj odgovornosti odlučuje nadležni prekršajni sud

Mirela Čavajda. Jutarnji.hr

H. J. I. / N1

17.5.2022

Ministarstvo zdravstva Hrvatske odgovorilo je na upit N1 o daljnjim koracima nakon što je inspekcija utvrdila nepravilnosti u slučaju Mirele Čavajde. 

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti: 

- Kao što smo jučer obavijestili javnost, rezultati zdravstvene inspekcije pokazali su proceduralne propuste u KB "Sv. Duh" i KBC-u "Sestre milosrdnice", zbog čega će zdravstvena inspekcija, u okviru svojih nadležnosti, poduzeti daljnje mjere. Daljnji konkretni koraci zdravstvene inspekcije uključuju podnošenje optužnog prijedloga prekršajnom sudu, a o prekršajnoj odgovornosti odlučuje nadležni prekršajni sud. Moguće prekršajne mjere uključuju novčane kazne čija visina je propisana zakonom po kojem se i pokrenula procedura.

U segmentu pružanja zdravstvene skrbi, utvrđeno je da je pacijentici pružena sva raspoloživa zdravstvena usluga u okvirima struke i zakonskih odredbi u Republici Hrvatskoj.

Radi utvrđivanja cjelokupne slike ovog složenog slučaja, zdravstvena inspekcija će izvršiti nadzor i u privatnoj zdravstvenoj ustanovi gdje je vođena trudnoća pacijentice te ćemo o utvrđenim činjenicama naknadno oabijestiti javnost - odgovorili su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.