DRAMATIČNI PRIZORI

Video / Policija objavila snimku Torcidinog juriša

Napad je bio agresivan, palicama, bocama, kamenjem, lancima

H. J. I. / Jutarnji.hr

Više stotina navijača iz kolone koja se iznenada zaustavila na A1 na odmorištu Desinec prema Splitu krenulo je u agresivni napad na 16 policajaca koji su bili tamo, uz upotrebu raznih predmeta, a bačena je i zapaljena baklja u blizini benzinske pumpe, rečeno je na konferenciji za novinare zagrebačke PU.

- Napad je izvršen i raketama, a znate šta znači otvoreni plamen na benzinskoj pumpi, zamislite da je došlo do zapaljenja i eksplozije na benzinskoj pumpi - rekao je zamjenik glavnog ravnatelja policije za opću sigurnost Damir Barić.

Napad je bio agresivan

Policija je izvijestila kako ništa nije davalo naslutiti da će se ovako nešto dogoditi, no u jednom trenutku, naglašeno je, navijači su na povratku za Split zaustavili sve tri trake na autocesti i krenuli u napad na policajce.

Napad je bio agresivan, palicama, bocama, kamenjem, lancima. Kada se nisu smirili na naredbe, policajci su ispucali hice, da dozovu pomoć i kao upozorenje da prestanu s napadom.

Navijači su potom u jednom trenutku stali i druge snage su uspjele doći i raditi na uspostavi javnog reda.

Ukupno je povrijeđeno 35 osoba.

Privedena 43 navijača

Tri policijska službenika su pucala. Dvojica su pucala u zrak, jedan četiri hica, drugi osam hitaca. Treći je ispalio osam hitaca u zrak, nakon toga 11 hitaca u betonsku površinu. Pretpostavljamo, rečeno je, da je tako došlo do povrede dvojice navijača.

Jedan ima teže povrede - propucavanje potkoljenice a drugi je samo okrznut.

Za sada su privedena 43 navijača.

Policija je objavila i snimku nereda u Desincu na kojoj se vidi dio napetih trenutaka u kojima veći broj pripadnika Torcide baca razne predmete prema policiji, uključujući boce i saobraćajne znakove, a u jednom momentu jedan od njih stvara i svojevrsnu dimnu zavjesu ispuštajući sadržaj vatrogasnog aparata.

NA VRH

Podijeli članak na