SRAMOTNO

Skandal u susjedstvu: Nacistički pozdrav za kraj školovanja, na fotografiji i profesorica

Budući CNC operateri imaju crne majice na kojima piše "Za norijadu spremni", ali i maskirne hlače

Nacistički pozdrav za kraj školovanja, na fotografiji i profesorica. SBPLUS

S. S. / SB

26.5.2022

Profesorica hrvatskog jezika u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu objavila je na svom Facebooku fotografiju maturanata koji s beretkama na glavi drže desnice u zraku u znaku nacističkog pozdrava.

Budući CNC operateri imaju crne majice na kojima piše "Za norijadu spremni", ali i maskirne hlače. Na fotografiji je i njihova profesorica hrvatskog jezika Nives Romanjek koja ih sa smiješkom gleda sa strane također u kombinaciji crne majice s natpisom i maskirnih hlača.

Direktor te škole prof. Luka Mladinović za SBplus komentirao je fotografiju.

- Naravno da to ne podržavamo. Zgrožen sam i fotografijom i objavom na društvenoj mreži, o čemu dosad uopće nisam bio informisan. U školskom su dvorištu imali samo beretke, svi su bili jako veseli i ja sam ih tamo lično pozdravio te ispratio u povorku gradom. Nisam primijetio sporne natpise, inače bih reagovao. Učenika je puno pa je teško obratiti pažnju na sve, ali razrednica je trebala reagirati. Industrijsko-obrtnička škola itekako je osjetljiva na ovakve stvari. Nipošto ne stojimo iza toga. Još jednom ćemo sve provjeriti i utvrditi odgovornost - rekao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.