VRIJEME NE IDE NA RUKU

Stotine ljudi traži nestali avion kod Slunja: Suženo područje potrage

U potragu uključeni lovci i lokalno stanovništvo

A. Č. / Index.hr

30.5.2022

U potrazi za nestalim avionom Cessna 182 učestvuje velik broj pripadnika HGSS-a - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

U potrazi za nestalim avionom Cessna 182 u Hrvatskoj učestvuje velik broj pripadnika HGSS-a, policije i Civilne zaštite. Potraga je trajala cijelu noć, a kako javlja N1, u potragu su, osim HGSS-ovaca, policije i pripadnika Civilne zaštite uključeni i lovci i lokalno stanovništvo.

Podsjećamo, s radara Hrvatske kontrole zračne plovidbe na širem slunjskom području jučer je nestao avion tipa Cessna 182. Avion je letio iz pravca Splita prema Njemačkoj. U avionu su bile četiri osobe. Pilot je Švicarac, dvoje putnika ima njemačko državljanstvo, a jedan hrvatsko.

Vidljivost je loša

Vidljivost je loša, na terenu je magla, a kiša pada i jutros.

Oko dvije stotine pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja i civilne zaštite u teškim vremenskim uvjetima nastavlja potragu za zrakoplovom Cessna, koji je jučer oko podneva nestao s radara između Slunja i Rakovice. Jutros su u potragu uključene su nove snage.


Od mobitela nemamo podatke

Za sada nije uhvaćen signal s mobitela unesrećenih iz zrakoplova.

- Nažalost od mobitela nemamo podatke. To nije urodilo plodom, na osnovu radarskih očitanja i predikcija leta formirali smo područje potrage. Nadam se da ćemo nešto uspjeti odraditi, teren je težak, šumovit je i obrastao - dodaje Granić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.