NOVI DETALJI

Svjedokinja pada Cessne: Čula sam jak zvuk, brujanje

Pa to je zvučalo kao da vam lete grane po zraku, ali puno toga, i to nije dugo trajalo, kratko, dodala je Marijana Milošević

A. Č. / Dnevnik.hr

30.5.2022

U potragu na zahtjevnom i teško pristupačnom terenu bilo je uključeno oko 400 osoba - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Kod sela Broćanska kosa, nedaleko Slunja, pronađen je avion Cessna koji je jučer nestao s radara. Poginule su sve četiri osobe koje su bile u avionu.

Na mjestu pada aviona kod Broćanca u Općini Rakovica počeo je uviđaj kojim rukovodi karlovačko Županijsko državno odvjetništvo. U njemu, uz državnu odvjetnicu i karlovačku policiju, učestvuje i glavni zrakoplovni istražitelj Danko Petrin.


Ranka iz Brezovca. Dnevnik.hr

Za Dnevnik Nove TV svjedoci nesreće rekli su da su čuli jak zvuk i brujanje.

- Čula sam jaki zvuk, brujanje, i onda ništa nekoliko sekundi, pa opet to se tako četiri, pet puta ponovilo. Ja sam se povukla u kuću i nisam obraćala pažnju. Odakle ja znam što se događa, ni na kraj pameti - opisala je Ranka iz Brezovca.

- Pa to je zvučalo kao da vam lete grane po zraku, ali puno toga, i to nije dugo trajalo, kratko - dodala je Marijana Milošević iz Brezovca.


Marijana Milošević: Svjedokinja pada. DNEVNIK.hr

Srušeni avion Cessna 182 koji je nestao u nedjelju na letu iz Splita prema Njemačkoj pronađen je danas u mjestu Broćanac kod Rakovice, potvrdio je direktor Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut, izvijestivši da je svih četvero putnika iz zrakoplova poginulo.

U potragu na zahtjevnom i teško pristupačnom terenu bilo je uključeno oko 400 osoba s 13 dronova, deset HGSS-ovih i tri od Civilne zaštite, a akcijom je koordiniralo Ravnateljstvo civilne zaštite koje je na lokaciji formiralo bazu operacije sa zapovjednim komunikacijskim vozilom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.