NA SUDU U ZAGREBU

Počelo suđenje ocu monstrumu koji je u ubio troje djece: U topli kakao im stavio 30 tableta

Suđenje je zatvoreno zbog zaštite interesa pokojne dece i njihove majke

Otac monstrum danas u sudnici. Pixsell

Jutarnji list

7.6.2022

Nepunih devet mjeseci od jezivog zločina u zagrebačkim Mlinovima, kada je u podstanarskom stanu ubio svoje troje djece stavivši im 30 tableta u topli kakao koji su popili, u Županijskom sudu u Zagrebu danas je počelo suđenje austrijskom državljaninu Haraldu Kopicu (Kopitz) (57).  Županijski sud u Zagrebu potvrdio je optužnicu koja ga tereti za tri teška ubistva zbog kojih mu prijeti 50 godina zatvora.


Skovao bolestan plan

Na prijedlog tužiteljice da suđenje bude zatvoreno za javnost, a sa čim su se složili svi pa i sam Harald, petočlano sudsko vijeće je to i učinilo. Suđenje je zatvoreno zbog zaštite interesa pokojne djece i njihove majke.

Riječ je o užasu koji se dogodio u noći sa 24. na 25. septembar 2021. godine kada su četvorogodišnji dječak i sedmogodišnji blizanci provodili uobičajeno veče s ocem dok je njihova majka, bivša Haraldova partnerka, bila na službenom putu i ocu svoje djece je sa punim povjerenjem ostavila mališane, piše Jutarnji list.

Svakom je pomogao da se istušira nakon čega im je dao da gledaju crtiće. Tad je već imao skovan bolestan plan čije će posljedice zgroziti cijelu zemlju a njega pretvoriti u oca monstruma. Oko 22 sata otopio je 30 tableta Diazepama u pripremljeni topli kakao nakon čega je takav smrtonosni napitak ulio u dječje flašice na kojima su bila slova njihovih imena.

S punim povjerenjem dva sinčića i kćerkica su taj kakao nakrcan lijekom popila, a Harald je itekako bio svjestan da će takav koktel za mališane biti poguban. Djeca su preminula od akutnog trovanja u dječjoj sobi, a neki od njih su usnuli čvrsto držeći u rukama plišane igračke s kojima su, najvjerojatnije, i inače odlazili na počinak.


Ostavio jezivu objavu

Njihova tijela zatim je pokrio poplunom preko glave, nakon čega je Harald odlučio presuditi i sebi nagutavši se tableta za snižavanje pritiska. No prije tog finalnog čina u kojem nije uspio, 11 minuta poslije ponoći 25. seotemra 2021. Harald je na Facebooku objavio najavu zločina ukazujući na samoubojstvo jer je ostao bez djevojke i novca ali i jer mu ni njegova braća masoni nisu pomogli iako im se obraćao za pomoć.

Tu dramatičnu objavu su vidjeli njegovi prijatelji, pa su se zbog toga 50-ak minuta kasnije užarili telefoni policije čiji su se djelatnici zaputili do Mlinova, niti ne pomišljajući da ih čekaju jezivi prizori i neopisiva količina tuge. U stanu tijekom uviđaja kriminalisti su uočili i punu bocu skupocjenog šampanjca Dom Pérignon na kojoj je bio stavljen papirić s porukom "For your new life".


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.