NESVAKIDAŠNJI ULOV

Pogledajte fotografiju morskog psa kojeg je ribar upecao u Istri: “Vidio sam mu ralje”

Odjednom sam osjetio jak trzaj, nikad takav, kazao je on

Emil Sotler. FACEBOOK

A. O. / Glas Istre

10.6.2022

Konobar u rabačkom hotelu Sanfior Emil Sotler, koji se ribolovom bavi od svoje 13 godine, ulovio je kod rta Crna Punta pored Koromačna azju ili kostelja, malog morskog psa teškog oko sedam kilograma.

Ali u istom ribolovu dogodilo se nešto mnogo strašnije – susret s mnogo većim morskim psom modruljem, ispričao je Sotler.

- Išao sam loviti konopcem. Ulovio sam najprije jednu ražu, a zatim kokota. Odjednom sam osjetio jak trzaj, nikad takav. Pitao sam se što je to, možda tuna, ali tuna neće ići na parangal. Kad sam digao i vidio šta sam ulovio malo sam se uplašio. Bio je to morski pas. Međutim, odjednom je iz mora izronio još jedan, veliki morski pas, modrulj od oko 2,5 metra. Digao se gore na barku, vidio sam mu ralje. Bilo je kao u filmu - kazao je Sotler.


Kutija šibica

Naveo je da je barka duga četiri metra i 99 centimetra i da ju je morski pas dobro zaljuljao.

- Udario je repom i pomakao motor kao od šale, kao da je kutija šibica. Srećom je motor bio dobro vezan pa nije pao u more. Srce mi je sišlo u pete, pitao sam se šta bi bilo da sam ja pao u more. Srećom, imam nekakvog iskustva i barka je dovoljno visoka. Morski pas je napravio dva kruga oko moje barke i onda nestao u dubini - rekao je ribar.


Morski pas kojeg je ulovio Sotler. GLAS ISTRE

Nema boljeg mesa

Ribolovac je dodao da je sreća da mu se na konopac nije zakačio morski pas, jer ko zna šta bi se dogodilo u barci.

- Poznajući ribu moram reći da nema kvalitetnije od morskog psa. Bolja je od brancina, raže i zubatca - rekao je Sotler, govoreći o mesu, piše Glas Istre.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.