DRAMA U HRVATSKOJ

Spašena dvojica s katamarana na napuhavanje - jedan pronađen, drugi doplivao do obale

Prvi je pronađen u petak popodne kod Velog Lošinja, a drugi je doplivao do obale i u subotu se javio lošinjskoj policiji

Završena potraga za dvojicom njemačkih državljana. POLICIJSKA UPRAVA

A. Č. / Fena

11.6.2022

Završena je potraga za dvojicom njemačkih državljana koji su katamaranom na napuhavanje isplovili iz uvale Jakišnica na Pagu, a bura ih nosila prema otočiću Trsteniku.

Prvi je pronađen u petak popodne kod Velog Lošinja, a drugi je doplivao do obale i u subotu se javio lošinjskoj policiji, javila je Hina.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske u subotu su izvjestili da je posada policijskog plovila sudjelovala u traganju za dvojicom njemačkih državljana, koje koordinira Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), a učestvovala su i plovila Lučke kapetanije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.


Uspio doplivati do obale

Posada policijskog plovila pronašla je katamaran na napuhavanje i 59-godišnjeg njemačkog državljanina u petak oko 17:30 sati između otočića Oruda i Velog Lošinja.

Od njega su saznali da je drugi njemački državljanin, 23-trogodišnjak, skočio u more za veslom koje je im je ispalo, a potom ih je razdvojio jak vjetar.

Nakon što su spašenog muškarca s katamaranom doteglili do obale, nastavljeno je traganje za mladićem, a prekinuto je u večernjim satima.

No, mladić je jutros oko četiri sata došao u lošinjsku policiju - odjeven u ronilačko odijelo, s prslukom za spašavanje i veslom, nakon što je uspio doplivati do obale kod Maloga Lošinja.


Spašen i njemački državljanin

Iz policije su izvijestili o još jednom spašavanju na moru - spašen je njemački državljanin, 66-godišnjak, koji se na dasci za surfanje uputio iz uvale Pogana na Cresu.

Nakon što je u petak oko 14 sati zaprimljena dojava da je surfer pao u more, a bura ga nosi dalje od obale, isplovilo je policijsko plovilo.

Traganje je završeno oko 16:30 sati, kada ga je pomorska policija pronašla na otvorenom moru ispred uvale Pogana, kako pluta držeći se za dasku za surfanje.

Neozlijeđenog surfera su izvukli iz mora, zajedno s daskom te ga prevezli na sigurno, naveli su iz policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.