SKANDAL U HRVATSKOJ

Luka Baričić: Ovo su Aleksandra i Milica, njima sam slao poruke eksplicitnog sadržaja

Bojan uskoro saznaje da se radi o maloljetnoj osobi i prekida komunikaciju

Luka Baričić: Tvrdi da je žrtva internet prevare. Printscreen

A. Č. / 24sata.hr

13.6.2022

Luka Baričić je na konferenciji za medije u Splitu dao ostavku na mjesto vijećnika zbog skandala koji je izbio zbog poruka i videa koje je razmjenjivao s djevojkom koja mu se predstavila kao "Aleksandra iz Srbije". 

Nakon ostavke, obratio se i na Facebooku.

- Budući da je sadržaj moje intime mogla vidjeti cijela Hrvatska, da bi informacije bile cjelovite smatram da radi tačnog informiranja javnosti trebam objaviti fotografije osoba s kojima sam smatrao da komuniciram. 

Na prvoj slici je "Aleksandra", a na drugoj "Milica" za koju je naknadno rečeno da ima nešto manje od 18 godina - napisao je te u nastavku objavio izjavu koju je rekao i pred medijima.

Luka Baričić: Oglasio se na Facebooku. Printscreen

- Na aplikaciji za upoznavanje javila mi se djevojka koja se predstavila kao Aleksandra iz Beograda te smo se vrlo brzo zbližili i oboje zaključili kako između nas postoji bliskost i uzajamni osjećaji seksualne napetosti. 

Tu napetost izražavali smo tako što smo si slali poruke eksplicitnog sadržaja, koje ste mogli pročitati u medijima. Za svoju intimu se ne namjeravam opravdavati jer sve što sam htio je da se ta napetost realizira bliskim kontaktom. Ovdje moram naglasiti da nisam nudio zaposlenje osobi s kojom se dopisujem što se jasno vidi u porukama koje smo razmijenili, ali od sve komunikacije, samo tu poruku medij koji je objavio korespondenciju nije objavio pa ću je objaviti ja. 

U tim porukama pište “Ne zapošljavamo preko veze. Neću, kriva stranka.” 

Aleksandra mi je u jednom trenutku rekla da će doći u Split pod uvjetom da nju i njenu sestru upoznam s Bojanom Ivoševićem. Kako sam već rekao, imao sam jedan cilj i na putu do tog cilja napravio sam stvari koje nisam smio te sam izmišljao stvari koje Bojan nikada nije rekao zbog čega se ispričavam svom kolegi i prijatelju kojeg sam nesmotrenim i naivnim ponašanjem doveo u neugodnu poziciju. 

Nakon što mi je Aleksandra rekla da neće doći u Split ako ne ostvari kontakt s Bojanom, zamolio sam gospodina Ivoševića da se javi njenoj sestri koja je zainteresirana za Bojana, sve kako bi Aleksandra došla u Split. Bojan ostvaruje kratku komunikaciju sa navodnom sestrom Milicom, a meni se Aleksandra više puta javlja s navodima da je Bojan nezainteresiran i hladan i da je to žalosti. Bojan uskoro saznaje da se radi o maloljetnoj osobi i prekida komunikaciju.

Vrlo brzo nakon toga prestaje i komunikacija Aleksandre prema meni te od osobe koja je bliska ljudima iz Hrvatske građanske stranke saznajem da iza svega stoji Tonči Omrčen. O kojoj osobi se radi i sve detalje o saznanjima koja imam dat ću policiji. Cilj ove operacije bila je kompromitacija Bojana Ivoševića, a ja sam samo poluga preko koje je organizator htio doći do Bojana Ivoševića. Zbog pritiska javnosti koji je izazvan mojim porukama i zbog činjenice da je cijela Hrvatska imala uvid u moju najdublju intimu, ne želim nositi taj teret te se povlačim iz politike i neću konzumirati mandat gradskog vijećnika ako ga osvojim na sljedećim izborima. Hvala svima i doviđenja - napisao je. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.