DEMANTIRAJU NAVODE

Oglasili se iz Milanovićevog kabineta: Kasnila je premijerka Finske, a ne predsjednik

Kako su istakli u saopćenju, predsjednice finske Vlade stigla je skoro pola sata kasnije nego što je bilo dogovoreno

Sane Marin i Zoran Milanović. JURICA GALOIĆ / PIXSELL

H. J. I.

21.6.2022

Iz kabineta predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića stiglo je saopćenje u kojem piše da je dio medija danas objavio netačnu i zlonamjernu informaciju da je hrvatski predsjednik kasnio na sastanak s premijerkom Finske Sane Marin (Sanne) te da ga je ona zbog toga morala čekati. 

Iz kabineta predsjednika tvrde da je sve bilo prema protokolu. Osim što je, kažu, finska premijerka kasnila.


Zlonamjerna informacija

Saopćenje prenosimo u cijelosti.

- Dio medija prenosi, bez ikakvog utemeljenja i provjere, netačnu i zlonamjernu informaciju kako je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović kasnio na sastanak s predsjednicom finske Vlade Sane Marin, odnosno kako je ona zbog toga morala čekati predsjednika.

Posjet finske premijerke kabinetu predsjednika u cijelosti je, u svakom detalju, od dočeka, do zajedničkog fotografiranja, odrađen prema jasnom, dugogodišnjem državnom protokolu kakav se uvijek primjenjivao i primjenjuje prilikom takvih posjeta. Svi predstavnici medija koji godinama prate takve susrete uvjerili su se u to.


Odstupanja od protokola

Jedina odstupanja od protokola danas bila su: prvo, kašnjenje predsjednice finske Vlade koja je u kabinet predsjednika stigla skoro pola sata kasnije nego što je bilo dogovoreno (a što je doista rijedak slučaj, ali se dešava); i drugo, jedini put do sada desilo se da gost (finska premijerka danas) predsjednika nije pričekao na za to predviđenoj poziciji, ispred zastava, kao što su to učinili baš svi dosadašnji gosti.

Bez obzira na njezino kašnjenje i odstupanje od protokola, službeni doček i predstavljanje delegacije, kao i sastanak odrađeni su apsolutno prema uobičajenoj praksi. Tvrditi drugačije, pogotovo kada to čine pojedinci koji danas uopće nisu bili u kabinetu predsjednika Republike, samo pokazuje zastrašujuću nezainteresiranost za činjenice i spremnost da pod svaku cijenu sramote institucije svoje države - naveli su u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.