PRONAĐEN AVION

Sva tri putnika iz aviona koji je pao na Braču su preživjela, traje akcija spašavanja

Pohvaljujem sve naše hitne službe na brzoj intervenciji te se nadam sretnom ishodu cijele ove situacije, napisala je Marković

Avion Cessna nešto prije 10:00 sati pao kod Pustinje Blaca na južnoj strani otoka Brača. Ilustracija

E. Ć.

28.6.2022

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković oglasila se na Facebooku nakon što je na Braču kod Pustine Blaca pao sportski avion Cessna s tri osobe unutra.

Sve tri lica su preživjela, ali su zadobila povrede. Kako je Marković objavila na Facebooku, prema posljednjim informacijama kojima je raspolagala to pisanja statusa, avion je pronađen, kao i sva tri putnika. U toku je njihovo spašavanje, kao i osiguravanje područja od mogućeg požara.


- Jutros sam se našla u vatrogasnom domu DVD-a Supetra oko operativnih dogovora kada je bila dojava o padu aviona sa tri putnika. Naši vatrogasci, hitna i policija su odmah izašli na teren po dojavi. Navodno se radi o sportskom avionu marke Cessna koji je nešto prije 10:00 sati pao kod Pustinje Blaca na južnoj strani otoka Brača.

Zadnje informacije govore da je avion pronađen kao i sva tri putnika te upravo je u tijeku njihovo spašavanje, kao i osiguravanje područja od mogućeg požara.

Pohvaljujem sve naše hitne službe na brzoj intervenciji te se nadam sretnom ishodu cijele ove situacije - napisala je Marković.

Objava Ivane Marković na Facebooku. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.