HRVATSKA

U splitskom zatvoru pronađen mrtav zatvorenik

Splitski zatvor je o događaju obavijestio sve nadležne službe

Jutros pronađen mrtav zatvorenik. PIXSELL/Miranda Cikotic

A. Č. / Index.hr

30.6.2022

Zatvorenik istražnog zatvora pronađen je mrtav u zatvorskoj ćeliji na splitskim Bilicama, a prema procjenama mrtvozornika nisu utvrđeni znakovi nasilja i točan uzrok smrti se utvrđuje, potvrđeno je iz Ministarstva pravosuđa i uprave, javlja Index.hr.

Iz Ministarstva pravosuđa i uprave potvrdili su da je u zatvoru u Splitu tokom noći s 29. na 30. juna umro istražni zatvorenik upućen u zatvor temeljem rješenja Županijskog suda u Splitu.

Hitna konstatirala smrt, uzrok se utvrđuje

​​U odgovoru na Hinin upit iz Ministarstva su izvijestili da su službenici zatvora u Splitu pozvali hitnu medicinsku pomoć koja je konstatirala smrt te da je o svemu obaviještena nadležna ​​policijska postaja radi poduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti, a obaviješten je i dežurni istražni sudac .​

- ​Prema procjenama mrtvozornika nisu utvrđeni znakovi nasilja, a točan uzrok smrti se utvrđuje - odgovorili su iz Ministarstva​.

Pronađen jutros, pretpostavlja se da je umro sinoć

Za sada nema drugih informacija, a doznaje se da je mrtav muškarac pronađen u svojoj ćeliji jutros prilikom primopredaje smjene. 

Pretpostavlja se da je umro sinoć. Splitski zatvor je o događaju obavijestio sve nadležne službe, kao i advokata umrlog istražnog zatvorenika te njegovu porodicu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.