OTVORILI PELJEŠKI MOST

Impresivne fotografije: Rimčeva Nevera i Pulićev bolid vozili Pelješkim mostom

Nevera je ime dobila po oluji uz hrvatsku obalu, a sam dizajn našeg prvog modela Concept_One, kao i Nevere inspiriran je oblikom kravate, izvornog hrvatskog proizvoda, rekao je Rimac

Fotografije Nevere i automobila Nike Pulića. MILAN ŠABIĆ / PIXSELL

S. S.

26.7.2022

Rimčeva Nevera danas je vozila Pelješkim mostom, u sklopu probe za otvorenje. U 22 sata, u trenutku kada je most službeno otvoren, Nevera je postala prvi automobil koji je prešao most, zajedno s automobilom Nike Pulića. Nevera je krenula s kopnene strane, a automobil Nike Pulića s pelješke.

- Od samog početka ponosimo se svojim hrvatskim korijenima. Nevera je ime dobila po oluji uz hrvatsku obalu, a sam dizajn našeg prvog modela Concept_One, kao i Nevere inspiriran je oblikom kravate, izvornog hrvatskog proizvoda. Drago nam je vidjeti kako se Hrvatska dalje razvija i raste, stoga smo ponosni što sudjelujemo u otvaranju Pelješkog mosta - još jednog projekta koji doprinosi budućnosti ove zemlje - saopćio je danas Mate Rimac.

Nevera Mate Rimca - prvo vozilo na Pelješkom mostu. GRGO JELAVIĆ / PIXSELL

- Rimac Nevera je prvi automobil dizajniran, razvijen i proizveden u Hrvatskoj, a koji je homologiran za tržište EU i SAD-a. Prvi serijski primjerak Nevere, koji je označio početak serijske proizvodnje od 150 primjeraka.

Automobil Nike Pulića na otvaranju Pelješkog mosta. MILAN ŠABIĆ / PIXSELL

Za upravljačem je bio glavni inženjer Nevere, Matija Renić, koji na jedinstven način cijeni razmjere inženjerskih izazova koje je trebalo savladati u izgradnji novog mosta.

 On je nadgledao stvaranje Nevere od koncepta do stvarnosti, dovodeći prvi potpuno električni hiperautomobil na svijetu do serijske proizvodnje, stvarajući pritom potpuno novi segment na tržištu super sportskih automobila. 

Vozilo Nike Pulića. MILAN ŠABIĆ / PIXSELL

Nevera ima najbolje vrijednosti ubrzanja među automobilima dostupnim na tržištu, sa svojim pogonskim sklopom s četiri motora i 1914 KS koji ga pokreće od 0-60mph za manje od 2 sekunde", priopćili su iz Rimac Automobila.

Rimčeva Nevera. MILAN ŠABIĆ / PIXSELL

Pogledajte kako je izgledala probna vožnja Nevere po Pelješkom mostu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.