"MORSKA VILA"

Brod kojeg je pijani kapetan zabio u splitsku rivu prebačen u brodogradilište

Na ​njemu se nalazilo 50 putnika​, no srećom niko nije nastradao niti je bilo onečišćenja mora

Brod je u nedjelju ujutro potonuo. Index.hr

H. J. I.

27.7.2022

Turistički brod "Morska vila" koji je u prvim satima nedjelje doživio havariju udarivši u obalu benzinske pumpe na Zapadnoj obali u Splitu završio je u kaštelanskom brodogradilištu.

​U ponedjeljak su ​ga ​ronioci splitske tvrtke "Stijeg" padobranima uspjeli ​izvući ​sa morskog mulja​. Taj ​21-metarski brod ​je nakon što je udario u obalu potonuo. Na ​njemu se nalazilo 50 putnika​, no srećom niko nije nastradao niti je bilo onečišćenja mora. 

Kapetan je kazneno prijavljen, a zbog alkoholiziranosti od jednog promila ostao je u stanici do otrežnjenja. Poslije se otkrilo da su mu istekle sve pomorske diplome, kao i da nije bio najavljen dolazak tog broda u luku.


Zbog te havarije, od nedjelje ujutro benzinska stanica za plovila na Zapadnoj obali nije mogla raditi jer se drugi brodovi nisu mogli vezati, pa su brojni nautičari morali po gorivo u Milnu, na Hvar ili u Trogir.​ ​

Od utorka ujutro benzinska pumpa je ponovno otvorena i to zahvaljujući tome što je "Morska vila" bila pomaknuta s te pozicije, pa su brodovi mogli opet pristajati na taj dio Zapadne obale.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.