LANI GA KAMENOVALI

Mještani na Istu probušili gume na autu koji zaprašuje komarci: Smatraju da šteti ljudskom zdravlju

Oni su stigli da obave adulticidnu dezinsekciju, ali zaprašivanje komaraca ULV metodom, prema ranije utvrđenom rasporedu međutim neki mještani smatraju da je zaprašivanje štetno za ljudsko zdravlje

Načinjena šteta na automobilu. 057.info

E. Ć.

1.8.2022

Na otoku Istu, u Hrvatskoj, u noći s 28. na 29. juli neko je probušio gume i išarao automobil djelatnika Dezinsekcije. 

Oni su stigli da obave adulticidnu dezinsekciju, ali zaprašivanje komaraca ULV metodom, prema ranije utvrđenom rasporedu međutim neki mještani smatraju da je zaprašivanje štetno za ljudsko zdravlje.

- Ista grupa mještana, ponukana teorijama zavjera, spriječila je oprašivanje i prošle godine kada su oprašivače gađali kamenjem. Nisu se poduzele nikakve mjere kako bi se incident ove godine spriječio. Štoviše, policija je bila privezana na Istu i ništa nije poduzela - rekli su očevici događaja.

Oglasili su se potom iz Dezinsekcije, firme iz Rijeke. Naveli su da nakon napada na zaposlene nije bilo povrijeđenih, ali da je napravljena manja šteta na vozilu.

- Automobili su onesposobljeni pa nismo mogli obaviti zaprašivanje. Žao nam je što je došlo do takve situacije, moramo reći da su prigovori o štetnosti za ljude potpuno neutemeljeni. Koriste se isključivo preparati za tu namjenu, puno studija potvrdilo je da nemaju utjecaj na čovjeka - rekla je Anamaria Trbović iz Dezinsekcije, prenosi RTL.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.