POSTUPANJE LJEKARA

Pokrenuta istraga o smrti novinara Vladimira Matijanića

Topić ističe kako su dva dana molili da ga prime u bolnicu zbog teške situacije i bolesti koje je Matijanić imao od ranije, no da ga nisu htjeli primiti osim ukoliko ne može da diše

E. Ma.

Matijanić: U bolnici nisu imali lijek za sprečavanje težih posljedica bolesti

Foto: Agencije


Vili Beroš, ministar zdravstva Hrvatske kazao je da je pokrenuta istraga o smrti novinara Indexa Vladimira Matijanića nakon što je njegova djevojka Andrea Topić na Facebooku pisala o postupanju ljekara prema njemu.

U objavi, Topić ističe kako su dva dana molili da ga prime u bolnicu zbog teške situacije i bolesti koje je Matijanić imao od ranije, no da ga nisu htjeli primiti osim ukoliko ne može da diše.

Istaknula je i kako u bolnici nisu imali lijek za sprečavanje težih posljedica bolesti, koji se daje pacijentima koji imaju hroničnih zdravstvenih problema.

- Oživljavali su ga možda i sat vremena. Urlikala sam. Izbacili su me iz sobe i zatvorili vrata, čula sam zvuk pumpe kojom su valjda pumpali zrak u njegova pluća. Isti ljudi koji su sat, dva prije rekli da mu nije ništa i da ne treba ići u bolnicu. Iz istog hrvatskog zdravstva koje mu je reklo da je nestašica lijeka za pacijente kao što je on, za one koji se ne mogu cijepiti jer imaju autoimune i druge bolesti - kazala je ona.

Više o temi Vladimir Matijanić

NA VRH

Podijeli članak na