PROIZVEDEN 2011. GODINE

Poljski mediji: Autobus je bio tehnički ispravan, u njemu bila 42 hodočasnika

Neslužbena je pretpostavka da je vozač zaspao za volanom

H. J. I.

U nesreći je poginulo 12 osoba

Foto: Željko Lukunić / Pixsell


Poljski autobus koji je jutros sletio s autoceste A4 kod Brezničkog Huma proizveden je 2011. i bio je tehnički ispravan, a iako zasad nema službenih podataka o uzroku i okolnostima nesreće u kojoj je poginulo 12 osoba, a povrijeđene su 32, neslužbena je pretpostavka da je vozač zaspao za volanom, javljaju poljski mediji.

Poljsko ministarstvo infrastrukture saopćilo je da je autobus koji je imao nesreću u Hrvatskoj proizveden 2011. godine, registriran u Poljskoj te da je prošao sve preglede propisane zakonom. Tehnički pregled je obavljen u junu ove godine.

Glasnogovornik poljskog ministarstva vanjskih poslova Łukasz Jasina rekao je da su u autobusu bila 42 hodočasnika i dva vozača te da su svi stradali poljski državljani. On je kazao da je hodočašće organiziralo bratstvo svetog Josipa.

Među hodočasnicima koji su u petak krenuli iz velikog marijanskog svetišta u Częstochowi prema Međugorju bila su tri svećenika i šest časnih sestara.

- Ako se ne varam, vozač je živ - rekao je Jasina, ali je ipak dodao da to mora provjeriti.

Poljsko ministarstvo vanjskih poslova uspostavilo je posebnu telefonsku liniju u vezi s nesrećom autobusa, a policija je utvrdila popis osoba koje su trebale putovati poljskim autobusom i poslala ga je hrvatskoj strani.

NA VRH

Podijeli članak na