VIKTORIJA KNEŽEVIĆ

Dubrovačka advokatica podnijela kaznenu prijavu zbog Matijanićeve smrti: Da se ovaj užas ne zaboravi

Ne mogu učiniti ništa više za pokojnog Matijanića, nego podnijeti ovu kaznenu prijavu zbog nepružanja medicinske pomoći, istakla je

H. J. I.

Viktorija Knežević

Foto: Facebook


Dubrovačka advokatica Viktorija Knežević objavila je na Facebooku da je podnijela kaznenu prijavu u slučaju smrti novinara Vladimira Matijanića, piše Slobodna Dalmacija.

U nastavku prenosimo njenu objavu:

- Ne mogu učiniti ništa više za pokojnog Matijanića, nego podnijeti ovu kaznenu prijavu zbog nepružanja medicinske pomoći. Vidjet ćemo što će sada učiniti državno odvjetništvo u Splitu i policija, oni kojima je posao da preuzmu od ove tačke.

Nisam mogla prestati misliti o tom užasu koji se dogodio od kad sam pročitala Andrein status. Čovjek se toliko osjeti jadan i nemoćan i očajan! Znam da bi on sigurno u ovakvoj situaciji, da se nekome od nas ovo dogodilo, činio ono u čemu je bio najbolji, pisao i to nemilosrdno, prozivajući sve one koji su krivi.

Upravo zbog toga nisam mogla ne učiniti jedino što je meni kao običnom građaninu bilo na raspolaganju. Morala sam podnijeti ovu prijavu. Nadam se da ćemo se svi skupa u danima koji dolaze potruditi da se ovaj užas ne zaboravi i da krivci budu privedeni tamo gdje pripadaju.

Hvala ti dobri, iskreni i ispravni čovječe za svaku baklju istine koju si zapalio, za svaki feral koji si držao. Na kraju te taj sistem protiv kojeg si se cijeli život borio, svojim neradom i nemarom ubio. Laka ti zemlja, koju si kao i mnogi prije tebe, volio puno više nego što ona zaslužuje i žrtvovao svoj mir, svoje zdravlje i na kraju svoj život, iako si mogao u hladu neke razvijene demokratije živjeti puno bolji život radeći puno lakši posao - navela je Knežević na Facebooku. 

NA VRH

Podijeli članak na