TRAGEDIJA U HRVATSKOJ

Vozač poljskog autobusa imao 72 godine, nije bio pijan ni drogiran

Obavljene su obdukcije na stradalima i prikupljaju se podaci o samom putu autobusa

A. Č. / Index.hr

U nesreći poginulo 12 osoba

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL


Vozač poljskog autobusa koji je izgubio kontrolu nad vozilom na A4 kod Brezničkog Huma u Hrvatskoj i sletio s autoceste A4 imao je 72 godine, nezvanično saznaje HRT od izvora bliskog varaždinskom Državnom odvjetništvu.

Vozač nije bio pod utjecajem alkohola ili opojnih droga te nije bolovao od akutnih bolesti.

Poginula su oba vozača poljskog autobusa i obavljene su obdukcije stradalih Poljaka, potvrdio je za Hinu glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić.

Poginulo ukupno 12 osoba

U nesreći je poginulo ukupno 12 osoba, a 32 su povrijeđene, svi poljski državljani. Obavljene su obdukcije na stradalima i prikupljaju se podaci o samom putu autobusa i svim događajima koji su prethodili slijetanju autobusa s autoceste.

Najvažnija je obdukcija preminulog vozača, informacije koje će se dobiti o njegovom stanju, kazao je Galić te dodao da je neosporno utvrđeno koji je vozač upravljao autobusom u trenutku nesreće. Vozač je bio u vozačkom sjedalu i vezan sigurnosnim pojasom, rekao je Galić.

Dvoje Poljaka i dalje u kritičnom stanju

Nakon prikupljanja svih podataka Državno odvjetništvo će odlučiti hoće li se postupak voditi ovdje ili u Poljskoj s obzirom na to da se radi o svim stradalima državljanima Poljske, izjavio je Galić.

U varaždinskoj Općoj bolnici i dalje je sedmero pacijenata koji su stradali u slijetanju autobusa s autoceste kod Brezničkog Huma. Dvoje je još kritično. U bolnici u Čakovcu dvije su žene s teškim ozljedama. 

Ipak, stanje im je stabilno. Bolnica im je, u suradnji s Međimurskom županijom, osigurala stručnu psihološku pomoć te prevoditelje.

Više o temi Hrvatska

NA DUBROVAČKOM PODRUČJU
Uhapšen muškarac koji se sumnjiči za podmetanje požara
NA VRH

Podijeli članak na