NA SPLITSKOM LOVRINCU

Sahranjen Indexov novinar Vladimir Matijanić

Komemoracija za Matijanića će se održati danas u Hrvatskom narodnom pozorištu u Splitu s početkom u 17:30

Sahranjen Vladimir Matijanić. INDEX.HR

S. S. / Index.hr

11.8.2022

Na splitskom groblju Lovrinac održan je posljednji ispraćaj Vladimira Matijanića, Indexovog novinara koji je preminuo u petak, 5. avgusta.

Posljednje zbogom Matijaniću je na Lovrinac došlo izraziti više od 200 prijatelja, kolega i članova porodice. Među njima su bili i političari Arsen Bauk, Bojan Ivošević, Ivica Puljak, Ivana Marković, Sandra Bančić, Katarina Peović, Ante Tomić, Boris Dežulović, Viktor Ivančić.

Komemoracija za Matijanića će se održati danas u Hrvatskom narodnom pozorištu u Splitu s početkom u 17:30. "Od jednog od najboljih novinara, koji je ostavio velik trag ne samo na novinarskoj nego i društvenoj sceni u Hrvatskoj, govorima će se oprostiti Hrvoje Zovko, Neven Barković, Viktor Ivančić, Dragan Markovina, Drago Bojić i Boris Dežulović", stoji u objavi HND-a od prije nekoliko dana.

Molio za pomoć doktora

Podsjetimo, Vladimir Matijanić umro je u petak u popodnevnim satima nakon što je danima tražio pomoć od splitskih doktora, a hitna ga je odbila odvesti u bolnicu.

Vladimirova životna partnerica Andrea Topić, također Indexova novinarka, na Facebooku je detaljno opisala kako su dan prije njegove smrti i na dan smrti najmanje deset puta zvali bolnicu i Hitnu te tražili da ga hospitaliziraju. Navela je kako je Matijanić imao Sjogrenov sindrom i intersticijsku bolest pluća te sumnju na još dvije autoimune bolesti. Obolio je i od koronavirusa. Topić je u objavi opisala koliko su puta zvali bolnicu, koliko puta Hitnu pomoć te kako ga Hitna nakon prvog dolaska također nije željela odvesti u bolnicu, a drugi put kad su došli, kada mu se stanje još pogoršalo, bilo je prekasno.

"Nisu ga htjeli primiti

Vladimir Matijanić i Andrea Topić u četvrtak i petak, 4. i 5. avgusta, uputili su više poziva bolnici i Hitnoj tražeći savjete, pomoć i hospitalizaciju. Matijanić je oko 10 puta zvao hitni infektološki prijem u splitskoj bolnici, zvao je i Hitnu, a Topić je u petak u jutarnjim satima u 9:28 i u 10:27 zvala splitsku bolnicu - Hitnu infektologiju.

Hitna je došla na taj poziv. Kako stoji na medicinskoj dokumentaciji, stigli su u 13:07. Tada je Topić tražila da Matijanića hospitaliziraju. No, tim Hitne rekao je da za tim nema potrebe te da se u slučaju pogoršanja jave na Hitnu infektologiju. Samo sat vremena kasnije, u 14:14 Topić zove Hitnu jer Matijanić ne može disati i poplavio je. Tada je bilo prekasno.

Sahrana Indexovog novinara. INDEX.HR

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.