POLICIJA NA NOGAMA

Još nema traga nestalom mladom paru iz Splita, pojavile se nove informacije

Poveli su sa sobom i psa, a s njima je u automobilu bio i izvjesni Paško iz Solina

Nestali Tina Smolje i Tonino Raić. Nestali.hr

A. Č. / Slobodna Dalmacija

14.11.2022

Splitska policija još uvijek nije uspjela ući u trag 22-godišnjem Toninu Raiću iz Splita i njegovoj djevojci Tini Smoljo čiji su nestanci prijavljeni prije sedam dana, piše Slobodna Dalmacija.

Kako stoji na internet stranicama Nestali.gov.hr, mladićev je nestanak prijavljen 7. novembra i stoji da je s adrese prebivališta u Splitu otišao u nepoznato, dok je nestanak Tine Smoljo prijavljen dan poslije i službeno se navodi da je s adrese prebivališta otišla u Nizozemsku. 

Mladić je kad je zadnji put viđen bio odjeven u crni donji dio trenirke te crno-crvenu majicu, a za Tinu nisu navedeni takvi podaci.

Prema informacijama objavljenim na društvenim mrežama, a koje su očito dosta pouzdane i provjerene, može se zaključiti da je Tonino sa svojom djevojkom Tinom, s kojom je bio u vezi nekoliko godina, otišao svojim crnim automobilom marke BMW prema Rotterdamu, drugom najvećem gradu Nizozemske, jer je tamo navodno imao dogovor za posao. 

Poveli su sa sobom i psa, a s njima je u automobilu bio i izvjesni Paško iz Solina, no njegov nestanak službeno još nije prijavljen.

Nitko od Toninovih bližnjih ne zna prezime tog momka i nije se spominjalo da će on s njima u Nizozemsku. 

Ne zna se za sada niti koji je bio njegov razlog odlaska u Nizozemsku.

Tonino i Tina su planirali put jer su njega još prije korone zvali da dođe raditi u Nizozemsku, a ona bi, kad se smjeste, našla sebi posao. Tonino je, govore njegovi prijatelji, vrijedan i vrlo odgovoran momak, radio je u jednoj splitskoj kompaniji za dizajn i proizvodnju hidrauličke, električne i pneumatske palubne opreme za sve vrste plovila, a i kao konobar preko ljeta.

Od subote 5. novembra kad su krenuli na put on se uredno porukama i pozivima javljao obitelji, sve do ponedjeljka 7. novembra u 5:27 sati ujutro kada je poslao zadnju poruku preko What‘s uppa, ali nije poznato odakle ju je poslao. Napisao je da će se javiti s novog broja čim zamijeni karticu, no od tad im se gubi svaki trag, mobitel je ugašen, nisu aktivni na društvenim mrežama.


Svi se nadaju da će potraga sretno završiti, a neki poznanici i prijatelji rodbine u komentarima na društvenim mrežama podsjećaju na jedan slučaj momka koji je također svojedobno nestao bez traga i mjesec dana nitko nije znao gdje je i što mu se dogodilo. 

Podignute su "na noge" policije Hrvatske i Italije, pa i Interpol, a tek nakon mjesec dana njegovu je obitelj nazvala advokatica iz Italije koja mu je bila dodijeljena po službenoj dužnosti i rekla im da je on završio u zatvoru jer se tamo potukao s karabinjerima.

Policija je roditeljima nestalog Tonina rekla da su snimljeni na graničnom prijelazu u Sloveniji i da je, po predanim i skeniranim dokumentima na graničnoj policiji, s njima u automobilu bio i Paško iz Solina.

Prema informacijama koje je porodica dobila privatnim kanalima njemačka policija nema zabilježenu niti jednu prometnu nesreću u kojoj je sudjelovao BMW splitskih registracijskih oznaka niti ima informaciju da je na teritoriju njihove države priveden itko od njih troje. Informacija takve vrste iz Nizozemske još nema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.