PREDSJEDNIK HRVATSKE

Nove skandalozne izjave Milanovića: Majke Srebrenice su politička organizacija

Cijela moja politička historija pokazuje da nisam nikakav islamomrzac i da nemam nikakav negativan stav prema Bošnjacima i prema Srbima, rekao je Milanović

Zoran Milanović. Edina Zuko / Pixsell

H. J. I.

15.11.2022

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je bio u Sisačko-moslavačkoj županiji. U Kostrićima kod spomenika Golubica sudjelovao je na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata s područja općine Majur. 

Tom je prilikom komentirao eventualnu obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, kao i svoje izjave o genocidu u Srebrenici.

Naime, predsjednik Milanović tome se protivi, a hrvatski šef diplomatije Gordan Grlić Radman jučer je iz Brisela poručio da Hrvatska neće ostati jedina država Evropske unije koja ne sudjeluje u pomoći Ukrajini.


"Obični seoski nasilnici"

– Pitajte premijera, nisu tu ministri bitni. Ministri ništa ne odlučuju. Ne, neću dati saglasnost, rekao sam da je neću dati. Otišao je gore bez ikakve moje prethodne saglasnosti i u ovoj zemlji nekakvog reda mora biti. 

I da zaključimo ovu priču oko odlazaka Plenkovićevih ministara u Brisel bez prethodne saglasnosti vrhovnog zapovjednika, to tako neće ići. To je to. Imamo posla s običnim seoskim nasilnicima koji nas dovode pred gotov čin - rekao je Milanović.

Na pitanje novinara kakvu to sliku šalje o nama odgovorio je: "Katastrofalnu".

– Grlić Radman, koji je niko i ništa, Plenković je tu bitan, otišao je, gurnuo se u prvi red kao mali, priglupi štreber i dignuo prstiće: "Mi ćemo prvi, mi ćemo prvi" - rekao je Milanović.

Rekao je i da je velika većina hrvatskih građana protiv obuke.

"Majke Srebrenice su politička organizacija"

Na konstataciju da njegove izjave o Srebrenici vrijeđaju Bošnjake Milanović je odgovorio kako ne vjeruje da vrijeđaju ikoga ko razmišlja, već da izjave bošnjačkih militarističkih političara vrijeđaju Hrvate. Ustvrdio je i da su Majke Srebrenice, koje su u otvorenom pismu osudile njegove izjave, politička organizacija.

– Cijela moja politička historija pokazuje da nisam nikakav islamomrzac i da nemam nikakav negativan stav prema Bošnjacima i prema Srbima. Upravo suprotno! Po Kordunu su me zvali da sam majka srpskog naroda. Djeluje komično, ali je tako - rekao je Milanović.

Rekao je i da je Hrvatska spasila BiH, a Hrvatska vojska Bihać, te da su hrvatski vojnici ginuli da bi potisnuli vojnike Republike Srpske, što Armija BiH sama nije mogla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.