INCIDENT ILI PRAKSA?

Ustaško obilježje na skupu katoličkog udruženja u Zagrebu

Na Facebook stranici "Udruga ujedinjenja" navodi se kako je cilj tog udruženja "Hrvatsko zajedništvo s Bogom", a na cover slici je šahovnica s prvim bijelim poljem i natpisom "Za dom i Krista protiv komunista"

Sa skupa u Zagrebu. Marin Tironi / Inde.hr

S. S. / Index.hr

3.12.2022

Danas su katoličke grupe opet klečale i molile se na glavnom zagrebačkom trgu. 

Kao i prethodna dva puta, klečali su i molili za "čednost u odijevanju, suzdržavanje od predbračnih spolnih odnosa", da muškarci postanu duhovni autoriteti porodice i da se Hrvati vrate na pravi put i oslobode od pakla, piše Index.hr.

Među njima našao se i jedan muškarac koji je preko lica nosio šal te bio zaogrnut hrvatskom zastavom na kojoj je bilo vidljivo istaknuto slovo "U", sa šahovnicom na kojoj je prvo polje bijelo. 

Unutar slova "U" crnim slovima je ispisano "Udruga ujedinjenja". Na Facebook stranici "Udruga ujedinjenja" navodi se kako je cilj tog udruženja "Hrvatsko zajedništvo s Bogom", a na cover slici je šahovnica s prvim bijelim poljem i natpisom "Za dom i Krista protiv komunista".

Lider ultrakatoličke udruge Vigilare Vajc Džon Batarelo (Vice John) uoči ovog okupljanja je na Facebooku poručio da se radi o "katoličkim muževima" koji mole krunicu te da ih napada "woke sekularistička ekipa". Navodi i da neće odustati te da će se nastaviti okupljati na Trgu svake prve subote u mjesecu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.