REGION

Završen 13. tradicionalni međunarodni seminar pedagoga "Sport za sve"

Avaz.ba

24.8.2017

Dodjelom certifikata u Zaostrogu je završen 13. tradicionalni međunarodni seminar pedagoga "Sport za sve" u organizaciji Sportskog saveza u BiH.

U toku Seminara predavanja su imali profesor dr. Damir Đedović (Preventivni odgojno-obrazovni rad sa učenicima u svrhu sprečavanja vršnjačkog nasilja) i osnivača i direktora Škola Fudbala Respekt Emir Hujdur (Inkluzija i prihvaćenost u sportu), docenta dr. Aleksa Stanković (Izrada modela globalnog i operativnog plana i programa tjelesne i zdravstvene kulture za osnovne škole) i mr. sc. Muhamed Bikić (Doping u sportu i prevencija), profesor dr. Nijaz Skender (Primjena savremenih instrumenata i metoda u kinezološkim istraživanjima i edukaciji).

Uoči dodjele certifikata učesnicima, koji je uručila čuvena bh. olimpijka Bibija Kerla održan je i okrugli sto na temu "Sport za sve".

Cilj Seminara je bio da se pedagoški radnici upoznaju sa dosadašnjim istraživanjima i postignućima u nastavi tjelesnog odgoja, uz aktivno sudjelovanje i razmjenu ideja i iskustava unapedjenja pedagoškog rada u oblati tjelesnog odgoja u predšjilskom, osnovnom i srednjem obrazovanju.

Nakon Seminara, takodjer se u Zaostrogu od 25. do 27. augusta održava Festival sportske rekreacije na kojem će se održati takmičenja malom fudbalu, basketu, odbojci i stonom tenisu, a voditelj programa je Jasminka Kalmar Kovačević i Biba Kerla, članovi Upravnog odbora SSBiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.