Novi detalji pucnjave u Beogradu: Biznismen i vlasnik TV Hepi upucan s pet metaka, policija traga za napadačem

23.03.2017 08:21

Biznismen i vlasnik TV Hepi Predrag Ranković Peconi (55) ranjen je sinoć u pucnjavi koja se dogodila u hotelu "Prag" u Ulici Kraljice Natalije 27 u Beogradu. 

Napadač koji je u Rankovića ispalio pet hitaca (pojedini mediji tvrde šest) i pobjegao s lica mjesta i policija traga za njim, javljaju srbijanski mediji. 

Prema prvim informacijama, Ranković je zadobio šest prostrelnih rana u nogu. Konstatirano je da mu je naprsla butna kost, ali i stopalo.

Osim povreda zadobivenih u pucnjavi, Ranković je imao vidne povrede po glavi, kao i posjekotine po rukama, zbog čega se sumnja da je pucnjavi prethodila i tuča.  Peconi je za istim stolom sjedio s još nekoliko gostiju hotela, u trenutku došlo je do svađe. Jedan od ljudi za stolom tada je potegao pištolj i začula se pucnjava. Tada je Peconi upucan. 

Peconi koji nije životno ugrožen, hospitaliziran je u Urgentnom centru, radi daljnjeg ispitivanja i liječenja.

Prema nezvaničnim informacijama, Peconija je ranio dugogodišnji saradnik, koji je naknadno došao da sjedne za stol s društvom. 

Inače, Peconi je vlasnik mnogobrojnih firmi, među kojima su Monus, Vital i Rubin Kruševac među najpoznatijima. Također, osim Televizije Hepi, posjeduje i Luka Pančevo i Pekarsku industriju Pančevo. 

NA VRH