REGION

Tomislav Nikolić prelomio: Idem u penziju, ali ne i iz politike

21.3.2017

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je prelomio - 31. maja podnosi zahtjev za penziju, piše "Kurir" i dodaje da to da ne znači da će on reći zbogom i politici.

Nikolić tvrdi da još nije izvagao, niti se dogovarao da li će i koju funkciju dobiti poslije mandata, ali jedno je sigurno - penzija mu ne gine, dodaje list.

Na pitanje da li to znači da će se povući i iz političkog života, Nikolić kaže: "To ne znači da ću ići u političku penziju, zasad samo starosna".

On nije htio da otkriva sve svoje planove.

"Kurir" piše da odlazeći predsjednik ne mora mnogo da brine za finansije - može da računa na mjesečnu penziju od najmanje 104.000 dinara, što je 80 posto od njegove trenutne plate od oko 130.000.

Nikolić će i nakon isteka mandata moći da uživa u privilegijama, naravno, ukoliko ne ugovori neku političku funkciju, dodaje list.

On ima pravo na kancelariju, savjetnika i sekretara, obezbjeđenje, automobil, status počasnog predsjednika, diplomatski pasoš...

Prema zakonu o predsjedniku, on šest meseci nakon završetka mandata prima punu predsjedničku platu, a taj period može, na zahtjev, da se produži na godinu dana, navodi "Kurir".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.