REGION

Oca i sina napala medvjedica, spasila ih motorna pila!

Avaz.ba

6.5.2017

Goran Marković i njegov sin Đorđe (24) iz sela Pridvorica u Ivanjci, na zapadu Srbije, slavit će 2. maj kao novi rođendan jer su preživjeli susret s medvjedom.

Prema Goranovim riječima, on i sin krenuli su u šumu kako bi spremili drva za prodaju.

"Radili smo dosta pa smo se i umorili, predahnuli smo uz malo jela koje smo ponijeli, ali samo što smo sjeli, čulo se neko šuškanje. Ispred nas je na put je iskočila srna", priča Goran i dodaje da su se i njenom pojavom iznenadili.

Sin je, prema njegovim riječima, odmah pošao ka traktoru po telefon kako bi uslikao srnu, ali se s druge strane puta čulo lomljenje granja.

"Pomislili smo da je možda još jedna, pa smo obojica pošli ka traktoru da je bolje vidimo, ali je pred nas izašla ogromna medvjedica i krenula pravo k nama", kaže Marković, prenosi Glas zapadne Srbije.

U tom strahu, potrčali su k traktoru gdje im je stajala sjekira i motorna pila.

"Sin je dohvatio sjekiru, ja motornu pilu, od straha je nisam mogao upaliti, a medvjedica je bila sve bliže nama", priča Goran.

U posljednjem trenutku je uspio pokrenuti pilu i medvjedica je, vjerojatno u strahu od zvuka, zastala i okrenula se u drugom pravcu. Marković tvrdi da su i ranije mještani nailazili na tragove ove životinje ali da nitko nije imao "bliski susret" kao on.

"Vjerujte mi da dugo neću ići u šumu, toliki strah sam doživio", zaključio je Marković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.