REGION

Trojica napadača na Bernarda Levya otkrili zašto su to uradili i što su slavnog filozofa gađali baš tortom

Autor:A. Z.

11.5.2017

O jučerašnjem napadu na Bernarda Henrija Levya pisali su gotovo svi mediji.  

Naime, grupa komunista gađala je tortom i jajima francuskog filozofa. 

Ko su akteri ovog događaja i ko je "djevojka" koja je francuskom filozofu "zalijepila" tortu u lice otkrivaju srbijanski mediji.

Espresso je tako ugostio trojicu mladića iz Nove komunističke partije Jugoslavije. Na intervjuu o napadu na Levya na pitanja su odgovarali Bogdan Ninković, Milan Petković i Aleksandar Đenić.

Zašto ste gađali Levya?

- Zato što je to bio čovjek koji je bio zagovornik NATO bombardiranja na SRJ, i on je isticao, kada je počela ta zločinačka agresija na našu zemlju, da je trebalo bombardirati osam godina ranije. Mora da se reagira kada jedan takav čovjek gostuje u našoj zemlji. To je bio osnovni razlog.

Zašto baš tortom?

Torta je simboličan gest kad je Levy u pitanju, ovo njemu nije prvi put da ga gađaju tortom. On je kontroverzni filozof i nije baš voljen u progresivnom svijetu, tradicija je da ga gađaju tortom.

Od čega je bila torta, imate li recept?

Od čokolade i šlaga, torta je kupovna, nemamo recept.

Momci su otkrili i da je ovo bila simbolička akcija, jedan gest protesta, i da niko tu nije fizički nasrnuo na bilo koga.

- Policije nije bilo u blizini, nismo imali problem s njima. Nije nas napao Levy, već obezbjeđenje, koje je fizički nasrnulo na nas - kaže jedan od sagovornika Espresa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.