REGION

Skandal u Osnovnoj školi: Direktorica podnijela ostavku zbog spota DJ Krmka!

A. Z.

9.6.2017

Direktorica Osnovne škole "Dimitrije Davidović" u Smederevu, u kojoj je snimljen spot "Profesorice" DJ Krmka, podnijela je ostavku.

Srbiju već nekoliko dana potresa veliki skandal. Naime, DJ Krmak je snimio spot u u Osnovnoj školi "Dimitrije Davidović" u Smederevu, ali sa erotskim elementima, provokativno obučenom "profesoricom" i učenicima statistima...

Sve ovo je uznemirilo roditelje i prosvjetne radnike, a reagirala je i nadležna inspekcija.

Inspekcija Ministarstva prosvjete obavila je vanredni nadzor, a sastao se i Školski odbor, sazvan na zahtjev roditelja.

Ministarstvo je u srijedu objavilo saopćenje u kojem je odluka o ustupanju školskog prostora za snimanje ovakvog sadržaja ocijenjena kao nedopustiva, a ovakav epilog je nagoviješten konstatacijom da neko ko obavlja funkciju direktora škole ne bi smio da postupi na način koji je neprihvatljiv za jednog prosvjetnog radnika. 

Direktorica Snežana Đurić podnijela je ostavku nakon reakcija inspekcije i javnosti, a za vršioca dužnosti direktora škole postavljen je Dragan Petković, nastavnik muzičkog.

- Snimiti spot u osnovnoj školi sa skaradnim tekstom, scenama kao u lakom porniću, gdje profesoricu glumi oskudno obučena žena koju "učenik-pjevač" seksualno uznemirava, gdje se direktoru glumcu daju mito u eurima i rakija, moralna je degradacija djece i roditelja - smatra Milan Medenica - jedan od roditelja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.