REGION

Ozbiljna prijetnja srbijanskom predsjedniku: Objavljena umrlica s fotografijom Aleksandra Vučića

Avaz.ba

16.7.2017

Na Twitteru je danas osvanula montirana umrlica sa fotografijom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Na ovoj društvenoj mreži našla se i jeziva poruka u kojoj se od njega opraštaju.

- Dragi naš Vučiću, care naš, ako mrziteljima kletve prorade pa nam umreš, ti budi bez brige, mi ćemo da te žalimo i spremni smo mi i za dane tuge - piše u tweetu.

Ovaj incident desio se samo dan nakon što je Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno na osam mjeseci zatvora osudio Milovana Raonića (29) iz Sivca kod Kule, koji je u decembru prošle godine preko Facebook profila ugrozio Vučićevu sigurnost prijetnjom da će napasti njegovu kćerku.

Javnost u Srbiji je zabrinuta zbog ovog događaja, a domaći mediji oštro osuđuju ovakvo djelovanje, ističući da prijetnje ove vrste treba shvatiti ozbiljno.

Ovo nije prvi put da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prima ovakve prijetnje kojima se direktno ugrožava njegova sigurnost.

Tokom aprila ove godine u centru Beograda pojavili su se grafiti s prijetnjama smrću Vučiću. Grafit "Smrt Vučiću" osvanuo je nedaleko od zgrade Ministarstva kulture.

Godine 2015. Vučić je preko interneta primao prijetnje smrću iz Austrije. Tom prilikom ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da MUP prijetnje bilo kome u Srbiji shvata ozbiljno, piše Telegraf.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.