REGION

Drama u Beogradu: Petogodišnjak išetao iz vrtića, našli ga policajci

(Blic.rs)

19.7.2017

Petogodišnji dečak išetao je danas iz vrtića "Radosno djetinjstvo" na Banovom brdu, a samog su ga u Požeškoj ulici pronašli policajci.

Mališan je, kako je ispričao njegov otac Dinko Dolovac, najprije bio sa svojom grupom napolju, gdje su se igrali.

"Kada su ušli unutra, vaspitačica im je rekla da idu da operu ruke. Međutim, on je umjesto toga izašao napolje u Požesku ulicu. Kada su ga policajci vidjeli samog, prišli su mu i pitali ga zašto je sam, a zatim ga odveli nazad u vrtić", ispričao je Dolovac za "Blic".

On ističe da se sve završilo na najbolji način.

"Kada su me pozvali iz vrtića i rekli mi šta se dogodio, nisam mogao da vjerujem. Šta bi bilo da se desilo najgore?", pita se on.

Kako kaže, nakon toga su ga zvali iz predškolske ustanove, gdje sutra ide na sastanak.

"Rekli su mi da će vaspitačica biti suspendovana, a ja ću vidjeti još koje mjere da preduzmem", kaže Dolovac.

Kako kažu u Sekretarijatu za obrazovanje i dječju zaštitu obaviješteni su o događaju u predškolskoj ustanovi "Čukarica" i odmah je naložen inspekcijski nadzor kako bi se ispitala odgovornost zaposlenih.

"Bezbjednost dece nam je na prvom mjestu i činimo sve da predupredimo ovakve događaje jer rad sa djecom zahtijeva ogromnu odgovornost svih", rekli su u Sekretarijat.

Kako dodaju, po izlasku inspekcije na teren znat će se kako je došlo do toga da šestogodišnji dječak sam izađe iz vrtića bez znanja vaspitačice i kada se utvrdi čijim propustom se to dogodilo, inspekcija će naložiti mjere.

"U međuvremenu, direktorka predškolske ustanove je izdala rješenje o udaljenju vaspitačice sa rada dok se ne utvrdi pod kojim je okolnostima dijete napustilo objekat vrtića. O svemu su odmah obaviješteni roditelji", objašnjavaju u Sekretarijatu.

Oni dodaju da se u izjašnjenju direktorke ove predškolske ustanove navodi "da je dječak zatražio da ode do toaleta u 10:50 sati, a da ga je u grupu vratila patrola policije u 11.05 koja se zatekla u blizini. Vrata vrtića u tom trenutku nisu bila zaključana jer je druga grupa djece bila u dvorištu".

Sekretarijat kaže i da insistira na striktnom pridržavanju propisa koji se tiču sigurnosti djece tokom boravka u predškolskim ustanovama i propusti se neće tolerisati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.