REGION

Vučić razgovarao s investitorom projekta "Beograd na vodi"

Avaz.ba

27.7.2017

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu s Mohamedom Alabarom, čelnikom Upravnog odbora kompanije ''Eagle Hills'', investitorom projekta ''Beograd na vodi''.

Alabar je u nedavnom intervjuu za Tanjug izrazio zadovoljstvo time kako teku radovi na prve dvije zgrade, koje se trenutno zidaju na gradilištu Beograda na vodi, kao i saradnjom Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije na tom projektu.

Precizirao je i da je na lokaciji Beograd na vodi trenutno aktivno pet gradilišta na prostoru od više od milion kvadrata.

Vrijednost cjelokupne investicije iznosit će, prema njegovim riječima, više od tri milijarde eura, a najavljuje da bi krajnja suma mogla biti i veća.

S dvadesetogodišnjim iskustvom u mnogim mega-projektima koje smo razvijali širom svijeta, uz podršku dvije vlade, vjerujem da nema sumnje da će objekat biti završen, kao i da će postati važna prekretnica u historiji Beograda. Vlada Srbije, kao i predsjednik Aleksandar Vučić, veoma su posvećeni "Beogradu na vodi" - rekao je tada Alabar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.